Sushi met matcha hummus en mango

Geschatte leestijd: 3 minuten

Sushi maken. Ik zal niet claimen dat ik een sushi-master ben want volgens mij duurt dat járen. Wat er op de verpakking staat volg ik daarom altijd nauwgezet op zodat ik de rijst precies volgens die regeltjes maak… Een beetje uit nood geboren want zoals ik al vaker heb gezegd: hier op het platteland zijn nou eenmaal niet veel sushi afhaal-punten. Deze keer ging ik aan de slag zónder de rijst. Ik maakte deze heerlijke sushi met matcha hummus en mango. sushi recept

Nu bestaat er sinds een aantal jaar een leuke recepten wedstrijd van Kikkoman en dacht ik ach wie niet waagt, wie niet wint. Je mocht je foto van jouw homemade gerecht insturen en je kunt er hele leuke prijzen mee verdienen. Zo gezegd zo gedaan en eigenlijk met het idee ” ik win toch nooit wat” was ik mijn inzending alweer een beetje vergeten. Tot ik een mailtje kreeg of ik het sushi recept wilde insturen want ik zat bij de laatste 50 ! Dus nu dan toch maar vingers gekruist en wellicht kom ik straks bij de laatste 10 inzendingen!

Sushi met matcha hummus en mangomousse

En zo maak je het:

-Omdat dit een sushi-rol zonder rijst is kan er in mijn ogen niet heel veel misgaan haha, we beginnen eerst met de hummus te maken. Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze dan in je keukenmachine. Voeg hier de rest van de ingrediënten aan toe en mix het geheel tot een lekkere gladde hummus. Zet apart tot gebruik.

-De mango maken we tot een mousse. Dit is eigenlijk niets meer dan fijn gepureerde verse mango. Heerlijk puur van smaak.

Sushi met matcha hummus en mango

-De sushi bouw je als volgt op. Leg een sushi vel op een snijplank en leg daar dakpansgewijs de komkommer plakjes op. Deze heb je heel fijn gesneden met een mandoline. Het groene velletje laat je erop zitten. Hou ongeveer een centimeter aan het einde over.

Sushi met matcha hummus en mango

-Smeer daarna over de breedte van de sushi rol wat van de hummus en leg hier de verse cressen op. Daarna leg je er wat stukjes dun gesneden gerookte kipfilet op , en ten slotte schep je daar voorzichtig de mango mousse op.

-Draai de rol naar je toe zodat hij in de lengte ligt en rol dan voorzichtig de rol strak op. Het laatste stukje van de rol kun je met wat water voorzichtig vastplakken.

Sushi met matcha hummus en mango

En zo makkelijk is het dus eigenlijk… Het zijn niet zulke dikke sushi rolletjes dus wellicht maak ik ze de volgende keer wel met rijst! En wie weet als ik win krijg ik die wel die uitgebreide sushi workshop in het Okura hotel en wordt ik alsnog een sushi-master 😉

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Sushi met matcha hummus en mango

Sushi met matcha hummus en mango

Sushi maken. Ik zal niet claimen dat ik een sushi-master ben want volgens mij duurt dat járen. Wat er op de verpakking staat volg ik daarom altijd nauwgezet op zodat ik de rijst precies volgens die regeltjes maak…

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 20 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunch
Keuken: European
Trefwoord: sushi
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 245kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

 • Kikkoman sojasaus
 • 1 komkommer
 • nori vellen
 • verse cressen
 • gerookte kip
 • 1 mango

Voor de hummus heb je nodig:

 • 1 tl matcha-poeder
 • 1 blik kikkererwten
 • 1 teen knoflook
 • 3 tl tahin
 • 1 tl zeezout
 • sap van een citroen
 • verse peper
 • 1 el sojasaus
 • olijfolie

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

 • Omdat dit een sushi-rol zonder rijst is kan er in mijn ogen niet heel veel misgaan haha, we beginnen eerst met de hummus te maken. Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze dan in je keukenmachine. Voeg hier de rest van de ingrediënten aan toe en mix het geheel tot een lekkere gladde hummus. Zet apart tot gebruik.Sushi met matcha hummus en mango
 • De mango maken we tot een mousse. Dit is eigenlijk niets meer dan fijn gepureerde verse mango. Heerlijk puur van smaak.
 • De sushi bouw je als volgt op. Leg een sushi vel op een snijplank en leg daar dakpansgewijs de komkommer plakjes op. Deze heb je heel fijn gesneden met een mandoline. Het groene velletje laat je erop zitten. Hou ongeveer een centimeter aan het einde over.
 • Smeer daarna over de breedte van de sushi rol wat van de hummus en leg hier de verse cressen op. Daarna leg je er wat stukjes dun gesneden gerookte kipfilet op , en ten slotte schep je daar voorzichtig de mango mousse op.Sushi met matcha hummus en mango
 • -raai de rol naar je toe zodat hij in de lengte ligt en rol dan voorzichtig de rol strak op. Het laatste stukje van de rol kun je met wat water voorzichtig vastplakken.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Vindt je bovenstaand recept lekker? Probeer dan ook eens onderstaande recepten:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

sushi matcha recept

Start » Recepten » Hapjes » Sushi met matcha hummus en mango

4 gedachten over “Sushi met matcha hummus en mango”

 1. Pingback: Mango tonic spritzer mocktail - Heerlijke Happen

 2. Pingback: Quinoa cupcakes met gruyèrekaas - Heerlijke Happen

 3. Pingback: Huisgemaakte zalm sushi met roomkaas - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept