Een saus met een klassiek tintje eraan. In deze kalfsstoof in dragonsaus gebruiken we namelijk dragon. Dragon in een populair keukenkruid uit de klassieke Franse keuken.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We beginnen eerst met het vlees. Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is voordat je het gaat bakken. Pak een koekenpan erbij en doe hierin wat vet. Strooi wat peper over het vlees en bak het dan aan in de pan. Zorg dat het vlees rondom helemaal mooi bruin is gebakken.
Wanneer het vlees mooi bruin is voeg je de gehakte knoflook toe en bak je deze even een minuutje mee. Blus het geheel af met de witte wijn en zet het vuur zachter. Voeg het bosje dragon toe en een beetje zout. Nu ontvel je de tomaten en snij deze in blokjes en voeg ze toe aan het vlees. ( Tomaten ontvel je door ze even in een pannetje met kokend water te leggen. Zet een kruis in het vel na enkele minuten laat het velletje los en trek je het er zo af).
Laat het vlees nu een uurtje rustig stoven. Ondertussen maak je de champignons schoon en snij ze in kwarten. Bak ze vervolgens in een koekenpan mooi bruin en zet apart tot we de borden gaan opmaken.
Wanneer het uur voorbij is haal je het bosje dragon uit de pan en voeg je de creme fraiche toe. Roer deze goed door tot hij helemaal opgenomen is in het kookvocht van de wijn. Daarna voeg je het maizenapapje toe en laat je het geheel op laag vuur rustig pruttelen tot de saus een mooie dikte heeft. Kook intussen je spaghetti of andere pasta naar keuze.