Kalfsstoof in dragonsaus

Kalfsstoof in dragonsaus

Kalfsstoof in dragonsaus

Een saus met een klassiek tintje eraan. In deze kalfsstoof in dragonsaus gebruiken we namelijk dragon. Dragon in een populair keukenkruid uit de klassieke Franse keuken. Het wordt vaak gebruikt in de klassieke sausen zoals bechamel en bearnaisesaus. Ook vindt je het terug in vinaigrettes en Dijonmosterd. Er zijn meestal twee soorten dragon beschreven: de Franse en de Russische. De Franse smaakt zoet en een beetje naar anijs. Dit ruik je gelijk als je het in de saus doet en hij zijn aroma afgeeft. Ik had een restje over van de kalfsschouder van het recept Veau Marengo de Napoleon. Dus vandaar dat we deze heerlijke stoof hebben gemaakt en een beetje in de Franse sferen blijven.

Voor 1 stoofpot heb je nodig:

Kalfsstoof in dragonsaus

  • 750 gram kalfsschouder in blokjes
  • 500 ml witte wijn
  • 1 bosje verse dragon
  • 3 tenen knoflook gehakt
  • 2 ontvelde tomaten
  • 1 doosje champignons
  • 1 bakje creme fraiche 125ml
  • papje van 1 eetlepel maizena met water
  • spaghetti ( of pasta naar keuze)
  • peper/zout
  • bakvet voor het vlees

En zo maak je het:

-We beginnen eerst met het vlees. Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is voordat je het gaat bakken. Pak een koekenpan erbij en doe hierin wat vet. Strooi wat peper over het vlees en bak het dan aan in de pan. Zorg dat het vlees rondom helemaal mooi bruin is gebakken.

-Wanneer het vlees mooi bruin is voeg je de gehakte knoflook toe en bak je deze even een minuutje mee. Blus het geheel af met de witte wijn en zet het vuur zachter. Voeg het bosje dragon toe en een beetje zout. Nu ontvel je de tomaten en snij deze in blokjes en voeg ze toe aan het vlees. ( Tomaten ontvel je door ze even in een pannetje met kokend water te leggen. Zet een kruis in het vel na enkele minuten laat het velletje los en trek je het er zo af).

-Laat het vlees nu een uurtje rustig stoven. Ondertussen maak je de champignons schoon en snij ze in kwarten. Bak ze vervolgens in een koekenpan mooi bruin en zet apart tot we de borden gaan opmaken.Kalfsstoof in dragonsaus

-Wanneer het uur voorbij is haal je het bosje dragon uit de pan en voeg je de creme fraiche toe. Roer deze goed door tot hij helemaal opgenomen is in het kookvocht van de wijn. Daarna voeg je het maizenapapje toe en laat je het geheel op laag vuur rustig pruttelen tot de saus een mooie dikte heeft. Kook intussen je spaghetti of andere pasta naar keuze.

Kalfsstoof in dragonsaus:

Wanneer je spaghetti gekookt en uitgelekt is pak je de borden erbij en schep je de pasta op het bord. Daarna de kalfsstoof met wat champignons en garneer met een stukje verse peterselie. Serveer met een lekker glas witte wijn, bijvoorbeeld de wijn die je hebt gebruikt om mee te koken: Heerlijk happen!Kalfsstoof in dragonsaus

 

 

 

2 gedachten over “Kalfsstoof in dragonsaus”

  1. Pingback: Franse stoofpot met gebakken krieltjes - Heerlijke Happen |Foodblog|

  2. Pingback: Ierse runderstoof - Heerlijke Happen

Reacties zijn gesloten.