In dit gerecht zitten veel van mijn favoriete ingrediënten. Ik hou ook zeker dus van de combinatie van deze ingrediënten in deze quiche. Het bereiden van deze quiche heb je zo gedaan en hij hoeft niet zo lang in de oven.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Maak als eerste de spruitjes schoon, of koop alvast schoongemaakte spruiten. Deze zijn meestal wel wat duurder dus dat is maar net wat je wilt uitgeven. Doe ze in een pan met kokend water en wat zout. Kook ze vervolgens voor 10 minuutjes. Spoel ze daarna af met koud water en snij ze door het midden.
Verwarm je oven voor op 200 graden.
In een koekenpan bak je de spekjes lekker krokant.
Laat die bladerdeeg velletjes ontdooien en doe ze daarna in je ingevette quichevorm. Druk de randjes goed aan en prik de gaatjes in de bodem.
Neem een kom erbij en doe hierin de ricotta, de eieren en het kookroom, de nootmuskaat en persillade en kluts alles tot een gladde mix.
Pak de spruitjes erbij en leg ze met de bolle kant naar boven. Giet vervolgens de eiermix eroverheen. Leg de stukjes spek ertussen. Breek daarna de geitenkaas in kleine blokjes en leg deze ook tussen de spruitjes.Breng op smaak met zout en peper.
Spruitjes quiche met spek en geitenkaas
Zet nu de quiche in de oven en bak hem af in ongeveer 25 minuten tot de randen mooi goudbruin zijn en het eiermengsel mooi gestold is.