Spruitjes quiche met spek en geitenkaas

In dit gerecht zitten veel van mijn favoriete ingrediënten. Ik hou ook zeker dus van de combinatie van deze ingrediënten in deze quiche. Het bereiden van deze quiche heb je zo gedaan en hij hoeft niet zo lang in de oven.
Spruitjes quiche met spek en geitenkaas

Spruitjes quiche met spek en geitenkaas

In dit gerecht zitten veel van mijn favoriete ingrediënten. Ik hou ook zeker dus van de combinatie van deze ingrediënten in deze quiche. Het bereiden van deze quiche heb je zo gedaan en hij hoeft niet zo lang in de oven. Zo gepiept dus en lekker aan tafel met deze spruitjes quiche met spek en geitenkaas. Als je niet zo van geitenkaas houd kun je natuurlijk ook voor een andere soort kaas kiezen. Neem er dan wel één die ook een beetje smelt.

Voor één Spruitjes quiche met spek en geitenkaas heb je nodig:

Spruitjes quiche met spek en geitenkaas
  • 1 zak spruiten
  • 75 gram spekblokjes
  • 3 eieren
  • 100 gram ricotta
  • 100 ml kookroom
  • 75 gram geitenkaas
  • 5 blaadjes bladerdeeg
  • theelepel nootmuskaat
  • theelepel persillade
  • zout/peper

En zo maak je de Spruitjes quiche met spek en geitenkaas:

-Maak als eerste de spruitjes schoon, of koop alvast schoongemaakte spruiten. Deze zijn meestal wel wat duurder dus dat is maar net wat je wilt uitgeven. Doe ze in een pan met kokend water en wat zout. Kook ze vervolgens voor 10 minuutjes. Spoel ze daarna af met koud water en snij ze door het midden.

-Verwarm je oven voor op 200 graden.

-In een koekenpan bak je de spekjes lekker krokant.

-Laat die bladerdeeg velletjes ontdooien en doe ze daarna in je ingevette quichevorm. Druk de randjes goed aan en prik de gaatjes in de bodem.

-Neem een kom erbij en doe hierin de ricotta, de eieren en het kookroom, de nootmuskaat en persillade en kluts alles tot een gladde mix.

-Pak de spruitjes erbij en leg ze met de bolle kant naar boven. Giet vervolgens de eiermix eroverheen. Leg de stukjes spek ertussen. Breek daarna de geitenkaas in kleine blokjes en leg deze ook tussen de spruitjes.Breng op smaak met zout en peper.

Spruitjes quiche met spek en geitenkaas

-Zet nu de quiche in de oven en bak hem af in ongeveer 25 minuten tot de randen mooi goudbruin zijn en het eiermengsel mooi gestold is.

Spruitjes quiche met spek en geitenkaas

Spruitjes quiche met spek en geitenkaas

In dit gerecht zitten veel van mijn favoriete ingrediënten. Ik hou ook zeker dus van de combinatie van deze ingrediënten in deze quiche. Het bereiden van deze quiche heb je zo gedaan en hij hoeft niet zo lang in de oven.
5 van 4 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: quiche
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

Ingrediënten: 

  • 1 zak spruiten
  • 75 gram spekblokjes
  • 3 eieren
  • 100 gram ricotta
  • 100 ml kookroom
  • 75 gram geitenkaas
  • 5 blaadjes bladerdeeg
  • theelepel nootmuskaat
  • theelepel persillade
  • zout/peper
Zet alles op je lijst +

En zo maak je het:

  • Maak als eerste de spruitjes schoon, of koop alvast schoongemaakte spruiten. Deze zijn meestal wel wat duurder dus dat is maar net wat je wilt uitgeven. Doe ze in een pan met kokend water en wat zout. Kook ze vervolgens voor 10 minuutjes. Spoel ze daarna af met koud water en snij ze door het midden.
  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • In een koekenpan bak je de spekjes lekker krokant.
  • Laat die bladerdeeg velletjes ontdooien en doe ze daarna in je ingevette quichevorm. Druk de randjes goed aan en prik de gaatjes in de bodem.
  • Neem een kom erbij en doe hierin de ricotta, de eieren en het kookroom, de nootmuskaat en persillade en kluts alles tot een gladde mix.
  • Pak de spruitjes erbij en leg ze met de bolle kant naar boven. Giet vervolgens de eiermix eroverheen. Leg de stukjes spek ertussen. Breek daarna de geitenkaas in kleine blokjes en leg deze ook tussen de spruitjes.Breng op smaak met zout en peper.
  • Spruitjes quiche met spek en geitenkaas
  • Zet nu de quiche in de oven en bak hem af in ongeveer 25 minuten tot de randen mooi goudbruin zijn en het eiermengsel mooi gestold is.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Spruitjes quiche met spek en geitenkaas

Wanneer ten slotte de quiche klaar is haal hem dan uit de oven en pak de bordjes erbij, schep op en vervolgens Heerlijk happen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Spruitjes quiche met spek en geitenkaas? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

18 gedachten over “Spruitjes quiche met spek en geitenkaas”

  1. Pingback: Paddestoelen quiche met persillade - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Pizzabloem met geitenkaas en proscuitto - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Kalettes galette, boerenkool gekruist met een spruitje - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Konijn met aardappelwaaiers en spruitjes - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Zoete aardappel met feta quiche - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept