Ben jij ook een pasta liefhebber? Ik vind het erg lekker en was dus ook blij toen ik deze zomer bij de kassa van de Franse supermarkt de Gourmand zag liggen. De inspiratie voor dit gerecht komt dan ook uit dit leuke kleine magazine.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We gaan eerst de courgette raspen of fijn hakken in je keukenmachine. Daarna doe je de rasp in een schone theedoek en wring je al het vocht eruit. Doe vervolgens de rasp in een grote kom.
Verwarm je oven op 200 graden voor.
Pak de zongedroogde tomaatjes, knoflookteen en de bosuitjes erbij en doe deze ook in de keukenmachine en maal ze fijn, voeg dit toe aan de courgette.
Breng een grote pan met water aan de kook en doe hier de lasagne vellen in, laat ze even weken tot ze zacht worden. Terwijl ze weken snij je de champignons in fijne stukjes en bak je deze in een koekenpan met wat olijfolie tot ze zacht zijn. Ook dit voeg je aan de kom toe.
Meng alle groente in de kom en breng het geheel op smaak met de persillade, zout en peper. Als laatste voeg je aan deze kom de ricotta toe en zorg je dat je alles met elkaar mixt.
Haal de vellen uit de pan en besmeer ze met deze mix. Rol ze dan voorzichtig op en snij ze door het midden. Plaats deze rolletjes in een met olie ingesmeerde ovenschotel. Vul de schotel helemaal op met rolletjes. Schenk er ten slotte een een flinke scheut olijfolie overheen.Ricotta lasagne rolletjes
Plaats de schaal in de oven en bak het voor 10 tot 15 minuutjes tot de randjes een beetje bruin beginnen te kleuren.