Ricotta lasagne rolletjes met persillade

Ben jij ook een pasta liefhebber? Ik vind het erg lekker en was dus ook blij toen ik deze zomer bij de kassa van de Franse supermarkt de Gourmand zag liggen. De inspiratie voor dit gerecht komt dan ook uit dit leuke kleine magazine.
Ricotta lasagne rolletjes

Ricotta lasagne rolletjes

Ben jij ook een pasta liefhebber? Ik vind het erg lekker en was dus ook blij toen ik deze zomer bij de kassa van de Franse supermarkt de Gourmand zag liggen. De inspiratie voor dit gerecht komt dan ook uit dit leuke kleine magazine. Heb er wel mijn eigen draai aan gegeven met de inhoud van deze ricotta lasagne rolletjes. En in principe kun je dit op super veel manieren invullen. Natuurlijk zou je ook met cannelloni kunnen werken en die vullen maar dit recept is wel een leuk werkje om te doen. Al met al helemaal niet ingewikkeld en ook goedgekeurd door Luuk van Luukskitchen. Hij was bij mij thuis en zag de schaal staan en vroeg me gelijk : ” Oh mag ik dat proeven?”. Altijd leuk als wat je gekookt hebt goedgekeurd wordt door iemand anders dan mijn eigen man haha, ik zeg aan de slag!

Dit heb je nodig voor 1 kleine ovenschaal Ricotta lasagne rolletjes:

Ricotta lasagne rolletjes
  • 1 doos lasagne velletjes
  • 1 groene courgette
  • 10 zongedroogde tomaten
  • 250 gram ricotta
  • 3 bosuitjes
  • 2 tenen knoflook
  •  3 eetlepels persillade
  • 1 doosje luxe champignons
  • olijfolie
  • peper/zout

En zo maak je de Ricotta lasagne rolletjes:

-We gaan eerst de courgette raspen of fijn hakken in je keukenmachine. Daarna doe je de rasp in een schone theedoek en wring je al het vocht eruit. Doe vervolgens de rasp in een grote kom.

-Verwarm je oven op 200 graden voor.

-Pak de zongedroogde tomaatjes, knoflookteen en de bosuitjes erbij en doe deze ook in de keukenmachine en maal ze fijn, voeg dit toe aan de courgette.

-Breng een grote pan met water aan de kook en doe hier de lasagne vellen in, laat ze even weken tot ze zacht worden. Terwijl ze weken snij je de champignons in fijne stukjes en bak je deze in een koekenpan met wat olijfolie tot ze zacht zijn. Ook dit voeg je aan de kom toe.

-Meng alle groente in de kom en breng het geheel op smaak met de persillade, zout en peper. Als laatste voeg je aan deze kom de ricotta toe en zorg je dat je alles met elkaar mixt.

Ricotta lasagne rolletjes

-Haal de vellen uit de pan en besmeer ze met deze mix. Rol ze dan voorzichtig op en snij ze door het midden. Plaats deze rolletjes in een met olie ingesmeerde ovenschotel. Vul de schotel helemaal op met rolletjes. Schenk er ten slotte een een flinke scheut olijfolie overheen.

-Plaats de schaal in de oven en bak het voor 10 tot 15 minuutjes tot de randjes een beetje bruin beginnen te kleuren.

Ricotta lasagne rolletjes

Ricotta lasagne rolletjes

Ben jij ook een pasta liefhebber? Ik vind het erg lekker en was dus ook blij toen ik deze zomer bij de kassa van de Franse supermarkt de Gourmand zag liggen. De inspiratie voor dit gerecht komt dan ook uit dit leuke kleine magazine.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: lasagne
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

  • oven

Ingrediƫnten:

  • 1 doos lasagne velletjes
  • 1 groene courgette
  • 10 zongedroogde tomaten
  • 250 gram ricotta
  • 3 bosuitjes
  • 2 tenen knoflook
  • 3 eetlepels persillade
  • 1 doosje luxe champignons
  • olijfolie
  • peper/zout

En zo maak je het:

  • We gaan eerst de courgette raspen of fijn hakken in je keukenmachine. Daarna doe je de rasp in een schone theedoek en wring je al het vocht eruit. Doe vervolgens de rasp in een grote kom.
  • Verwarm je oven op 200 graden voor.
  • Pak de zongedroogde tomaatjes, knoflookteen en de bosuitjes erbij en doe deze ook in de keukenmachine en maal ze fijn, voeg dit toe aan de courgette.
  • Breng een grote pan met water aan de kook en doe hier de lasagne vellen in, laat ze even weken tot ze zacht worden. Terwijl ze weken snij je de champignons in fijne stukjes en bak je deze in een koekenpan met wat olijfolie tot ze zacht zijn. Ook dit voeg je aan de kom toe.
  • Meng alle groente in de kom en breng het geheel op smaak met de persillade, zout en peper. Als laatste voeg je aan deze kom de ricotta toe en zorg je dat je alles met elkaar mixt.
  • Haal de vellen uit de pan en besmeer ze met deze mix. Rol ze dan voorzichtig op en snij ze door het midden. Plaats deze rolletjes in een met olie ingesmeerde ovenschotel. Vul de schotel helemaal op met rolletjes. Schenk er ten slotte een een flinke scheut olijfolie overheen.Ricotta lasagne rolletjes
  • Plaats de schaal in de oven en bak het voor 10 tot 15 minuutjes tot de randjes een beetje bruin beginnen te kleuren.
Wat vind je van dit recept?

Ricotta lasagne rolletjes

Serveer de rolletjes lekker heet, en strooi er wat parmezaanse kaas overheen: Heerlijk Happen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept