Altijd lekker op een feestje zijn bruschetta’s, lekkere knapperige broodjes belegd met allerlei lekkers. De meest bekende Italiaanse bruschetta is die met tomatensalsa.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm eerst je oven voor op 200 graden. Bak hier dan de baguette in 12 minuten af. Zet vervolgens je oven op grill-stand.
Snij de teentjes knoflook door het midden. Met een broodmes snij je vervolgens het brood in plakjes en deze besmeer je eerst met de knoflookteentjes. Daarna druppel je er wat olijfolie overheen en zet je ze even onder de grill om ze super knapperig te krijgen. Let op dat ze niet verbranden.
Leg alle ingrediënten waarmee je de bruschetta’s wilt beleggen klaar op je aanrecht.
Nu kun je alle bruschetta’s gaan beleggen naar je eigen smaak en zoals jij ze lekker vindt.
Mijn bruschetta’s zijn als volgt belegd:
*Roomkaas met zalm en wat verse peterselie
*Parmaham met tomaat en mozzarella met balsamico creme