Italiaanse bruschetta pesto of parmaham

Italiaanse bruschetta

Geschatte leestijd: 3 minuten

Altijd lekker op een feestje zijn bruschetta’s, lekkere knapperige broodjes belegd met allerlei lekkers. De meest bekende Italiaanse bruschetta is die met tomatensalsa. Maar je kunt heerlijk variëren met deze broodjes. Ik maakte deze bruschetta’s met de steenoven baguette van SlooOw. Heerlijk knapperig en volledig biologisch. Ook lekker zijn deze bruschetta’s bij een zomerse BBQ wanneer je nog even moet wachten als het vlees of de groenten liggen te braden en bakken op de grill.

Italiaanse bruschetta

Bruschetta is een traditioneel Italiaans gerecht dat oorspronkelijk uit Centraal-Italië komt. Het bestaat uit geroosterd brood dat wordt besmeerd met olijfolie en vaak garneert met andere ingrediënten zoals tomaten, basilicum, knoflook en kaas.

De oorsprong van bruschetta gaat terug tot het oude Rome, waar het brood werd geroosterd boven het vuur en besmeerd met een mengsel van olie, knoflook en zout. Door de jaren heen is de bereidingswijze en de garnituur van bruschetta veranderd en aangepast aan de lokale smaken en beschikbare ingrediënten.

Vandaag de dag is bruschetta een populaire snack en voorgerecht in Italië en over de hele wereld, en wordt het vaak geserveerd als onderdeel van antipasto-planken of als aperitief.

En zo maak je de Italiaanse bruschetta:

-Verwarm eerst je oven voor op 200 graden. Bak hier dan de baguette voor de Italiaanse bruschetta in 12 minuten af. Zet vervolgens je oven op grill-stand.

-Snij de teentjes knoflook door het midden. Met een broodmes snij je vervolgens het brood in plakjes en deze besmeer je eerst met de knoflookteentjes. Daarna druppel je er wat olijfolie overheen en zet je ze even onder de grill om ze super knapperig te krijgen. Let op dat ze niet verbranden.

-Leg alle ingrediënten waarmee je de bruschetta’s wilt beleggen klaar op je aanrecht.

-Nu kun je alle bruschetta’s gaan beleggen naar je eigen smaak en zoals jij ze lekker vindt.

-Mijn bruschetta’s zijn als volgt belegd:

*Roomkaas met zalm en wat verse peterselie

*Parmaham met tomaat en mozzarella met balsamico creme

*Salami met brie en vers gemalen zwarte peper

*Rode pesto met kappertjes

Italiaanse bruschetta

Italiaanse bruschetta

Al met al niet ingewikkeld dus om een paar leuke en mooie Italiaanse bruschetta op tafel te zetten.! bruschetta recepten

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Italiaanse bruschetta

Italiaanse bruschetta

Altijd lekker op een feestje zijn bruschetta’s, lekkere knapperige broodjes belegd met allerlei lekkers. De meest bekende Italiaanse bruschetta is die met tomatensalsa.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 32 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Borrelhapje
Keuken: European
Trefwoord: bruschetta
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 162kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 1 baguette - Italiaanse bruschetta
  • knoflooktenen
  • olijfolie
  • parmaham
  • rode pesto
  • groene pesto
  • roomkaas
  • brie
  • salami
  • mini-mozzarella
  • tomaatjes
  • kappertjes
  • balsamico creme

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwarm eerst je oven voor op 200 graden. Bak hier dan de baguette in 12 minuten af. Zet vervolgens je oven op grill-stand.
  • Snij de teentjes knoflook door het midden. Met een broodmes snij je vervolgens het brood in plakjes en deze besmeer je eerst met de knoflookteentjes. Daarna druppel je er wat olijfolie overheen en zet je ze even onder de grill om ze super knapperig te krijgen. Let op dat ze niet verbranden.
  • Leg alle ingrediënten waarmee je de bruschetta’s wilt beleggen klaar op je aanrecht.
  • Nu kun je alle bruschetta’s gaan beleggen naar je eigen smaak en zoals jij ze lekker vindt.
  • Mijn bruschetta’s zijn als volgt belegd:
  • *Roomkaas met zalm en wat verse peterselie
  • *Parmaham met tomaat en mozzarella met balsamico creme
  • *Salami met brie en vers gemalen zwarte peper
  • *Rode pesto met kappertjes
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
rode pesto
Naar recept gaan

Wil je meer recepten uitproberen zoals Italiaanse bruschetta? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

bruschetta recepten

Start » Recepten » Hapjes » Italiaanse bruschetta pesto of parmaham

8 gedachten over “Italiaanse bruschetta pesto of parmaham”

  1. Pingback: Oesterzwam risotto met truffelmosterd - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Pastasaus à la Francine - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Knapperige Kaasuienkruier vers gemaakt - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Cheeseburger cresent roll met cheddar kaas - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Hollandse nieuwe op roggebrood - Heerlijke Happen

  6. Pingback: Geitenkaas paddestoelen cranberrysaus bruschetta - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept