Italiaanse bruschetta

Italiaanse bruschetta

Italiaanse bruschetta

Altijd lekker op een feestje zijn bruschetta’s, lekkere knapperige broodjes belegd met allerlei lekkers. De meest bekende Italiaanse bruschetta is die met tomatensalsa. Maar je kunt heerlijk variëren met deze broodjes. Ik maakte deze bruschetta’s met de steenoven baguette van SlooOw. Heerlijk knapperig en volledig biologisch. Ook lekker zijn deze bruschetta’s bij een zomerse BBQ wanneer je nog even moet wachten als het vlees of de groenten liggen te braden en bakken op de grill.

Voor een schaal heerlijke bruschetta’s heb je nodig:

  • 1 SlooOw baguetteItaliaanse bruschetta
  • knoflooktenen
  • olijfolie
  • parmaham
  • rode pesto
  • groene pesto
  • roomkaas
  • brie
  • salami
  • mini-mozzarella
  • tomaatjes
  • kappertjes
  • balsamico creme

En zo maak je ze:

-Verwarm eerst je oven voor op 200 graden. Bak hier dan de baguette in 12 minuten af. Zet vervolgens je oven op grill-stand.

-Snij de teentjes knoflook door het midden. Met een broodmes snij je vervolgens het brood in plakjes en deze besmeer je eerst met de knoflookteentjes. Daarna druppel je er wat olijfolie overheen en zet je ze even onder de grill om ze super knapperig te krijgen. Let op dat ze niet verbranden.

-Leg alle ingrediënten waarmee je de bruschetta’s wilt beleggen klaar op je aanrecht.

-Nu kun je alle bruschetta’s gaan beleggen naar je eigen smaak en zoals jij ze lekker vindt.

-Mijn bruschetta’s zijn als volgt belegd:

*Roomkaas met zalm en wat verse peterselie

*Parmaham met tomaat en mozzarella met balsamico creme

*Salami met brie en vers gemalen zwarte peper

*Rode pesto met kappertjes

-Hieronder zal ik nog het recept geven voor huisgemaakte rode pesto:Italiaanse bruschetta

  • 1 klein potje zongedroogde tomaten uitgelekt
  • 25 gram pijnboompitten
  • olijfolie
  • aantal blaadjes verse basilicum
  • 3 knoflooktenen
  • 25 gram parmezaanse kaas

-Neem je keukenmachine erbij en doe hierin alle ingrediënten voor de pesto, maar nog niet de olijfolie.

-Maal eerst even alles grof en voeg dan beetje bij beetje de olie toe, draai tot je een mooie smeuïge massa hebt.

-Als er nog wat overblijft van deze pesto kun je deze in bijvoorbeeld een oud jampotje nog een aantal dagen bewaren in de koelkast.

Italiaanse bruschetta

Al met al niet ingewikkeld dus om een paar leuke en mooie hapjes op tafel te zetten en samen met je visite: Heerlijk happen!