Een fantastisch en simpel toetje met héél veel smaak. Van deze gegrilde ananas met mascarpone wil je zeker meer dan één bakje! De bakjes zijn heel makkelijk te maken in de oven.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We beginnen met de bakjes, verwarm je oven voor op 175 graden. Neem een muffinblik erbij en vet deze goed in.
Pak een kom erbij en doe hierin de gesmolten kokosolie, de 4 eetlepels bloemenhoning, het kaneelpoeder, de havermout en mix dit vervolgens goed door elkaar.
Neem je muffinblik erbij en schep in elk vakje wat van de mix en druk het goed tegen de randen aan zodat je mooie bakjes krijgt.
Zet vervolgens in de oven voor ongeveer 15-18 minuten. Ik haalde hem er na 15 minuten uit en toen was de bodem nog wat nattig, de bakjes moeten mooi goudbruin zijn. Als ze goed zijn laat je ze afkoelen en daarna wip je ze er voorzichtig met een mes eruit.
Van de mascarpone, de ricotta en de poedersuiker maak je een gladde romige mix. Zet deze apart tot gebruik.
Zet je oven op 200 graden. Op een bakblik met bakpapier bedekt leg je de ringen ananas en bestrijk ze goed met de honing zodat ze een mooie laag hebben. Zet vervolgens in de oven voor 15 minuten, daarna zet je hem even op de grillstand en grill je ze voor 2/3 minuutjes tot ze een mooie kleur hebben.