Gegrilde ananas met mascarpone

Gegrilde ananas met mascarpone

Gegrilde ananas met mascarpone

Een fantastisch en simpel toetje met héél veel smaak. Van deze gegrilde ananas met mascarpone wil je zeker meer dan één bakje! De bakjes zijn heel makkelijk te maken in de oven. Voor het recept heb ik verse ananas gekocht want dat smaakt toch stukken beter dan ananas uit blik. Voordat ze de oven in gaan gieten we er lekkere honing overheen. Ook in de bakjes zit honing verwerkt dus als je van honing houdt zit je met dit recept helemaal goed!

Voor zes bakjes heb je nodig:

  • 120 gram havermout vlokken
  • 3/4 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 4 eetlepels bloemenhoning
  • snufje kaneel
  • 4 eetlepels mascarpone
  • 3 eetlepels ricotta
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 2 plakken ananas
  • bloemenhoning om de ananas mee in te smeren
  • verse muntblaadjes
  • beetje zeezout

En zo maak je ze:

-We beginnen met de bakjes, verwarm je oven voor op 175 graden. Neem een muffinblik erbij en vet deze goed in.

-Pak een kom erbij en doe hierin de gesmolten kokosolie, de 4 eetlepels bloemenhoning, het kaneelpoeder, de havermout en mix dit vervolgens goed door elkaar.

-Neem je muffinblik erbij en schep in elk vakje wat van de mix en druk het goed tegen de randen aan zodat je mooie bakjes krijgt.

-Zet vervolgens in de oven voor ongeveer 15-18 minuten. Ik haalde hem er na 15 minuten uit en toen was de bodem nog wat nattig, de bakjes moeten mooi goudbruin zijn. Als ze goed zijn laat je ze afkoelen en daarna wip je ze er voorzichtig met een mes eruit.

-Van de mascarpone, de ricotta en de poedersuiker maak je een gladde romige mix. Zet deze apart tot gebruik.

-Zet je oven op 200 graden. Op een bakblik met bakpapier bedekt leg je de ringen ananas en bestrijk ze goed met de honing zodat ze een mooie laag hebben. Zet vervolgens in de oven voor 15 minuten, daarna zet je hem even op de grillstand en grill je ze voor 2/3 minuutjes tot ze een mooie kleur hebben.

Gegrilde ananas met mascarpone:

Dan neem je ten slotte de havermoutbakjes erbij en doe hierin een klodder van de mascarponemix. Leg er de gegrilde ananas die je in stukjes hebt gesneden bovenop. Garneer als laatste met wat zeezout en verse gesneden muntblaadjes: Heerlijk happen!

5 gedachten over “Gegrilde ananas met mascarpone”

  1. Pingback: Spruitjes quiche met spek en geitenkaas - Heerlijke Happen |Foodblog|

Reacties zijn gesloten.