Dit is een recept geïnspireerd door de Indische keuken. We gebruiken in dit recept heel veel verschillende specerijen. En omdat het een stoof is kunnen al deze specerijen urenlang hun aroma afgeven aan het vlees en de saus.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snijd eerst het vlees in grove blokken, strooi er de drie afgestreken eetlepels 5spices overheen en wat zout en peper. Laat dit even staan marineren tot gebruik.
Pel de uien en snijd ze door het midden en daarna in halve ringen. Maak de vleestomaten schoon en snijd ze in blokjes. Snijd de rode peper in kleine ringetjes.
Neem een stoofpan erbij en doe hierin wat wokolie. ( Deze is wat kruidiger). Bak daarna het vlees rondom helemaal mooi bruin aan. Voeg dan de uien toe en bak deze 5 minuten mee. Daarna voeg je de tomaten, de gesnipperde knoflooktenen en een aantal ringetjes rode peper toe.
Voeg de steranijs en laurierblaadjes toe aan de pan. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Giet voldoende lauwwarm water erbij tot het vlees net onderstaat. Voeg het zoethoutstokje toe. Breng aan de kook, zet dan het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de runderstoof minimaal 4 uur zachtjes sudderen, of tot het vlees botermals is. Controleer af en toe of er nog voldoende vocht in de pan zit en voeg indien nodig een scheutje warm water toe.
Wanneer na 4 uur stoven het vlees helemaal lekker zacht is geworden en je hele keuken heerlijk ruikt naar kruiden kook je de rijst gaar. Haal het stokje zoethout en laurierblaadjes uit de stoof.
Als de rijst gaar is schep je deze in een kommetje en dan de runderstoof erop. s de stoofsaus te dun naar wens? Maak een papje van 1 eetlepel maïzena met 2 eetlepels koud water. Roer dit door de hete stoof en laat nog 1-2 minuten zachtjes doorkoken tot de saus bindt.
Garneer het gerecht met wat gesneden bosui en rode peperringetjes en kroepoek.