Dit is een recept geïnspireerd door de Indische keuken. We gebruiken in dit recept heel veel verschillende specerijen. En omdat het een stoof is kunnen al deze specerijen urenlang hun aroma afgeven aan het vlees en de saus.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snijd eerst het vlees in grove blokken, strooi er de drie afgestreken eetlepels 5spices overheen en wat zout en peper. Laat dit even staan marineren tot gebruik.
Pel de uien en snijd ze door het midden en daarna in halve ringen. Maak de vleestomaten schoon en snijd ze in blokjes. Snijd de rode peper in kleine ringetjes.
Neem een stoofpan erbij en doe hierin wat wokolie. ( Deze is wat kruidiger). Bak daarna het vlees rondom helemaal mooi bruin aan. Voeg dan de uien toe en bak deze 5 minuten mee. Daarna voeg je de tomaten, de gesnipperde knoflooktenen en een aantal ringetjes rode peper toe.
Blus het af met lauwwarm water en voeg als laatste de rest van de specerijen, het stokje zoethout en en het bouillonblokje toe. Zorg dat het vlees goed onder water staat. En dan kan nu het stoven beginnen, we stoven dit zeker 4 uur!
Wanneer na 4 uur stoven het vlees helemaal lekker zacht is geworden en je hele keuken heerlijk ruikt naar kruiden kook je de rijst gaar. Haal het stokje zoethout en laurierblaadjes uit de stoof.
Als de rijst gaar is schep je deze in een kommetje en dan de runderstoof erop. Is de saus te vloeibaar naar je zin maak hem dan wat steviger door er een maizenapapje aan toe te voegen. Garneer het gerecht met wat gesneden bosui en rode peperringetjes en kroepoek.