Pittige runderstoof met zoethout

Pittige runderstoof met zoethout

Dit is een recept geïnspireerd door de Indische keuken. We gebruiken in dit recept heel veel verschillende specerijen. En omdat het een stoof is kunnen al deze specerijen urenlang hun aroma afgeven aan het vlees en de saus. Het pittige in deze saus komt door het gebruik van een rood pepertje. Wil je ook de kinderen laten mee-eten dan kun je deze wellicht er niet in stoppen… In deze stoof zit zoethout, runderstooflappen en laurier en deze twee worden ook heel vaak gebruik in het maken van drop. Wist je bijvoorbeeld dat een laurier boom wel 100 jaar oud kan worden? We gaan snel aan de slag met deze pittige runderstoof met zoethout! Een heelijk potje stoofvlees.

Voor één stoofpot Pittige runderstoof met zoethout heb je nodig:

Pittige runderstoof met zoethout
  • 1,5 Kg riblappen/ stoofvlees
  • 1 rode peper
  • 3 grote witte uien
  • 2 grote vleestomaten
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 steranijs
  • 1 takje zoethout (of zoals ik 4 plakjes)
  • 3 eetlepels 5spices
  • 2 tenen knoflook
  • zout/peper
  • rijst naar keuze
  • 1 blokje runderboullion

En zo maak je de Pittige runderstoof met zoethout:

-Snijd eerst het vlees in grove blokken, strooi er de drie afgestreken eetlepels 5spices overheen en wat zout en peper. Laat dit even staan marineren tot gebruik.

-Pel de uien en snijd ze door het midden en daarna in halve ringen. Maak de vleestomaten schoon en snijd ze in blokjes. Snijd de rode peper in kleine ringetjes.

Pittige runderstoof met zoethout

-Neem een stoofpan erbij en doe hierin wat wokolie. ( Deze is wat kruidiger). Bak daarna het vlees rondom helemaal mooi bruin aan. Voeg dan de uien toe en bak deze 5 minuten mee. Daarna voeg je de tomaten, de gesnipperde knoflooktenen en een aantal ringetjes rode peper toe.

-Blus het af met lauwwarm water en voeg als laatste de rest van de specerijen, het stokje zoethout en en het bouillonblokje toe. Zorg dat het vlees goed onder water staat. En dan kan nu het stoven beginnen, we stoven dit zeker 4 uur!

-Wanneer na 4 uur stoven het vlees helemaal lekker zacht is geworden en je hele keuken heerlijk ruikt naar kruiden kook je de rijst gaar. Haal het stokje zoethout en laurierblaadjes uit de stoof.

Pittige runderstoof met zoethout

Pittige runderstoof met zoethout

Dit is een recept geïnspireerd door de Indische keuken. We gebruiken in dit recept heel veel verschillende specerijen. En omdat het een stoof is kunnen al deze specerijen urenlang hun aroma afgeven aan het vlees en de saus.
5 van 6 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indonesisch
Trefwoord: runderstoof
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 4 uur
Totale tijd: 4 uur 10 minuten
Porties: 4 personen
calorieën:
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • Kg riblappen / stoofvlees - in blokjes van 2 bij 2 cm
  • 1 rode peper - in ringetjes
  • 3 grote witte uien - in halve ringen
  • 2 grote vleestomaten - in blokjes
  • 2 tenen knoflook - gesnipperd
  • 300 gram rijst

Uit de voorraad/ kruidenkast:

  • 1 blokje runderbouillon
  • zout
  • peper
  • 3 el 5 spices - ( afgestreken lepels)
  • 1 takje zoethout - of plakjes uit de toko
  • 1 steranijs
  • 2 blaadjes laurier

En zo maak je het:

  • Snijd eerst het vlees in grove blokken, strooi er de drie afgestreken eetlepels 5spices overheen en wat zout en peper. Laat dit even staan marineren tot gebruik.
  • Pel de uien en snijd ze door het midden en daarna in halve ringen. Maak de vleestomaten schoon en snijd ze in blokjes. Snijd de rode peper in kleine ringetjes.
  • Neem een stoofpan erbij en doe hierin wat wokolie. ( Deze is wat kruidiger). Bak daarna het vlees rondom helemaal mooi bruin aan. Voeg dan de uien toe en bak deze 5 minuten mee. Daarna voeg je de tomaten, de gesnipperde knoflooktenen en een aantal ringetjes rode peper toe.
  • Blus het af met lauwwarm water en voeg als laatste de rest van de specerijen, het stokje zoethout en en het bouillonblokje toe. Zorg dat het vlees goed onder water staat. En dan kan nu het stoven beginnen, we stoven dit zeker 4 uur!
  • Wanneer na 4 uur stoven het vlees helemaal lekker zacht is geworden en je hele keuken heerlijk ruikt naar kruiden kook je de rijst gaar. Haal het stokje zoethout en laurierblaadjes uit de stoof.
  • Als de rijst gaar is schep je deze in een kommetje en dan de runderstoof erop. Is de saus te vloeibaar naar je zin maak hem dan wat steviger door er een maizenapapje aan toe te voegen. Garneer het gerecht met wat gesneden bosui en rode peperringetjes en kroepoek.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Pittige runderstoof met zoethout

runderstooflappen stoofvlees

Als de rijst gaar is schep je deze in een kommetje en dan de runderstoof erop. Is de saus te vloeibaar naar je zin maak hem dar wat steviger door er een maizenapapje aan toe te voegen. Garneer het gerecht met wat gesneden bosui en rode peperringetjes en kroepoek: Heerlijk happen deze runderstooflappen!

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

runderstooflappen stoofvlees

7 gedachten over “Pittige runderstoof met zoethout”

  1. Pingback: Surinaamse roti kip met kousenband - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Runderstoof in pittige mosterdsaus - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Paupiettes de tartiflette, klassiek Frans - Heerlijke Happen

  4. Pingback: In bier gestoofde hazenbout met kastanje champignons - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Ierse runderstoof met halslappen en pompoen - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept