Pittige runderstoof met zoethout

Pittige runderstoof met zoethout

Pittige runderstoof met zoethout

Dit is een recept geïnspireerd door de Indische keuken. We gebruiken in dit recept heel veel verschillende specerijen. En omdat het een stoof is kunnen al deze specerijen urenlang hun aroma afgeven aan het vlees en de saus. Het pittige in deze saus komt door het gebruik van een rood pepertje. Wil je ook de kinderen laten mee-eten dan kun je deze wellicht er niet in stoppen… In deze stoof zit zoethout en laurier en deze twee worden ook heel vaak gebruik in het maken van drop. Wist je bijvoorbeeld dat een laurier boom wel 100 jaar oud kan worden? We gaan snel aan de slag met deze pittige runderstoof met zoethout!

Voor één stoofpot heb je nodig:Pittige runderstoof met zoethout

  • 1 Kg riblappen/ stoofvlees
  • 1 rode peper
  • 3 grote witte uien
  • 2 grote vleestomaten
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 steranijs
  • 1 takje zoethout (of zoals ik 4 plakjes)
  • 3 eetlepels 5spices
  • 2 tenen knoflook
  • zout/peper
  • rijst naar keuze
  • 1 blokje runderboullion

En zo maak je het:

-Snij eerst het vlees in grove blokken, strooi er de drie eetlepels 5spices overheen en wat zout en peper. Laat dit even staan  marineren tot gebruik.

-Pel de uien en snij ze door het midden en daarna in halve ringen. Maak de vleestomaten schoon en snij ze in blokjes. Snij de rode peper in kleine ringetjes.

-Neem een stoofpan erbij en doe hierin wat wokolie. ( Deze is wat kruidiger). Bak daarna het vlees rondom helemaal mooi bruin aan. Voeg dan de uien toe en bak deze 5 minuten mee. Daarna voeg je de tomaten, de fijn gehakte knoflooktenen en een aantal ringetjes rode peper toe. Pittige runderstoof met zoethout

-Blus het af met lauwwarm water en voeg als laatste de rest van de specerijen toe en het bouillonblokje. Zorg dat het vlees goed onder water staat. En dan kan nu het stoven beginnen, we stoven dit zeker 4 uur!

-Wanneer na 4 uur stoven het vlees helemaal lekker zacht is geworden en je hele keuken heerlijk ruikt naar kruiden kook je de rijst gaar.

 

Pittige runderstoof met zoethout

Als de rijst gaar is schep je deze in een kommetje en dan erop de runderstoof. Is de saus te vloeibaar naar je zin maak hem dar wat steviger door er een maizenapapje aan toe te voegen. Garneer het gerecht met wat gesneden bosui en rode peperringetjes en kroepoek: Heerlijk happen!Pittige runderstoof met zoethout