Geschatte leestijd: 4 minuten
Pittige runderstoof met zoethout
Dit is een recept dat geïnspireerd is door de rijke en gevarieerde Indische keuken. We gebruiken in dit recept heel veel verschillende specerijen, zoals kaneel, kardemom, komijn en kurkuma. En omdat het een stoofgerecht is, kunnen al deze specerijen urenlang hun aroma afgeven aan het vlees en de saus, waardoor ze een diepe en complexe smaak krijgen. Het pittige in deze saus komt door het gebruik van een rood pepertje, dat ook veel voorkomt in de Indische keuken. Wil je ook de kinderen laten mee-eten, dan kun je deze wellicht er niet in stoppen, of alleen een klein stukje voor wat extra pit. In deze stoof zit ook zoethout, dat een zoete en dropachtige smaak geeft. runderstooflappen en stoofvlees runderstoof
Zoethout wordt gemaakt van de wortel van de zoethoutplant, die vooral in Zuid-Europa en Azië groeit. Runderstooflappen en laurier zijn ook ingrediënten die vaak gebruikt worden in het maken van drop. Laurier is een groenblijvende boom die wel 100 jaar oud kan worden. De bladeren hebben een aromatische en bittere smaak die goed past bij vleesgerechten. We gaan snel aan de slag met deze pittige runderstoof met zoethout! Een heerlijk potje stoofvlees dat je doet watertanden.
Voor één stoofpot Pittige runderstoof met zoethout heb je nodig:

- 1,5 Kg riblappen/ stoofvlees
- 1 rode peper
- 3 grote witte uien
- 2 grote vleestomaten
- 2 blaadjes laurier
- 1 steranijs
- 1 takje zoethout (of zoals ik 4 plakjes)
- 3 eetlepels 5spices
- 2 tenen knoflook
- zout/peper
- rijst naar keuze
- 1 blokje runderboullion
En zo maak je de Pittige runderstoof met zoethout:
-Snijd eerst het vlees in grove blokken, strooi er de drie afgestreken eetlepels 5spices overheen en wat zout en peper. Laat dit even staan marineren tot gebruik.
-Pel de uien en snijd ze door het midden en daarna in halve ringen. Maak de vleestomaten schoon en snijd ze in blokjes. Snijd de rode peper in kleine ringetjes.

-Neem een stoofpan erbij en doe hierin wat wokolie. ( Deze is wat kruidiger). Bak daarna het vlees rondom helemaal mooi bruin aan. Voeg dan de uien toe en bak deze 5 minuten mee. Daarna voeg je de tomaten, de gesnipperde knoflooktenen en een aantal ringetjes rode peper toe.
-Blus het af met lauwwarm water en voeg als laatste de rest van de specerijen, het stokje zoethout en en het bouillonblokje toe. Zorg dat het vlees goed onder water staat. En dan kan nu het stoven beginnen, we stoven dit zeker 4 uur!
-Wanneer na 4 uur stoven het vlees helemaal lekker zacht is geworden en je hele keuken heerlijk ruikt naar kruiden kook je de rijst gaar. Haal het stokje zoethout en laurierblaadjes uit de stoof.
Pittige runderstoof met zoethout

Als de rijst gaar is schep je deze in een kommetje en dan de runderstoof erop. Is de saus te vloeibaar naar je zin maak hem dar wat steviger door er een maizenapapje aan toe te voegen. Garneer het gerecht met wat gesneden bosui en rode peperringetjes en kroepoek: Heerlijk happen deze runderstooflappen!

Pittige runderstoof met zoethout
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1½ Kg riblappen / stoofvlees - in blokjes van 2 bij 2 cm
- 1 rode peper - in ringetjes
- 3 grote witte uien - in halve ringen
- 2 grote vleestomaten - in blokjes
- 2 tenen knoflook - gesnipperd
- 300 gram rijst
En zo maak je het:
- Snijd eerst het vlees in grove blokken, strooi er de drie afgestreken eetlepels 5spices overheen en wat zout en peper. Laat dit even staan marineren tot gebruik.
- Pel de uien en snijd ze door het midden en daarna in halve ringen. Maak de vleestomaten schoon en snijd ze in blokjes. Snijd de rode peper in kleine ringetjes.
- Neem een stoofpan erbij en doe hierin wat wokolie. ( Deze is wat kruidiger). Bak daarna het vlees rondom helemaal mooi bruin aan. Voeg dan de uien toe en bak deze 5 minuten mee. Daarna voeg je de tomaten, de gesnipperde knoflooktenen en een aantal ringetjes rode peper toe.
- Blus het af met lauwwarm water en voeg als laatste de rest van de specerijen, het stokje zoethout en en het bouillonblokje toe. Zorg dat het vlees goed onder water staat. En dan kan nu het stoven beginnen, we stoven dit zeker 4 uur!
- Wanneer na 4 uur stoven het vlees helemaal lekker zacht is geworden en je hele keuken heerlijk ruikt naar kruiden kook je de rijst gaar. Haal het stokje zoethout en laurierblaadjes uit de stoof.
- Als de rijst gaar is schep je deze in een kommetje en dan de runderstoof erop. Is de saus te vloeibaar naar je zin maak hem dan wat steviger door er een maizenapapje aan toe te voegen. Garneer het gerecht met wat gesneden bosui en rode peperringetjes en kroepoek.
- Heerlijk Happen!
Onderstaande recepten ook proberen?
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
runderstooflappen stoofvlees
Pingback: Surinaamse roti kip met kousenband - Heerlijke Happen
Pingback: Runderstoof in pittige mosterdsaus - Heerlijke Happen
Pingback: Paupiettes de tartiflette, klassiek Frans - Heerlijke Happen
Pingback: In bier gestoofde hazenbout met kastanje champignons - Heerlijke Happen
Pingback: Ierse runderstoof met halslappen en pompoen - Heerlijke Happen
Ik hou zo van lekker Indisch eten!
lekkere combi
Pingback: Peer siroop gin cocktail - Heerlijke Happen