Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We gaan eerst de stamppot maken. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze in 20 minuten gaar in water met zout. In een andere pan kook je de schoongemaakte groene kool bladeren tot ze zacht zijn.
Als de aardappelen klaar zijn voeg je er wat blaadjes verse tijm, rozemarijn, melk en boter aan toe en stamp je het tot een lekkere aardappelpuree. De groene kool bladeren snijd je fijn en meng je met de puree. Bewaar tot gebruik.
Neem een grote koekenpan erbij en doe hier wat olijfolie in. Bak de gesnipperde ui met de knoflook tot ze glazig zijn en voeg dan de paddestoelen toe. ( De ui heb je eerst gesnipperd en de paddestoelen in kwarten gesneden.) Wanneer de paddestoelen tot 2/3 geslonken zijn voeg je de linzen en de tomatenpuree toe met de bouillon. Schep het geheel door elkaar en om het te binden voeg je het bloempapje toe.
Schep de paddestoelenmix in een ovenschaal en daarbovenop schep je de aardappel-groene kool puree. Sprenkel er als laatste wat olijfolie over en zet dan in de oven voor 20 minuutjes op 190 graden.