groene kool stamp met paddestoelen

Groene kool stamp met paddestoelen

Groene kool stamp met paddestoelen

Herfst! Daar is hij dan eindelijk, we hebben er eventjes op moeten wachten maar de kou is dan eindelijk ingetreden. Had ik vorige week totaal nog geen zin in herfst-gerechten of comfort food, nu kunnen we lekker los in de keuken. Op het moment zijn wij nog lekker in de Ardennen en hoe fijn is dat. Quality-time met vrienden, onze kinderen en lekker eten. Want dat staat bij ons namelijk voorop. Lekker boodschappen doen bij van die grote supermarkten en dan ‘s avonds lekker koken. Ik maakte deze groene kool stamp met paddestoelen en die is heel goed bevallen! Ik had zelf nog nooit een hele groene kool gekocht en daarmee is het dus ook het eerste recept op mijn website daarmee.

Voor 4 personen heb je nodig:groene kool stamp met paddestoelen

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 10 bladeren van groene kool
  • 1 blikje linzen
  • 3 knoflook tenen
  • 1 witte ui
  • 3 el Provencaalse kruiden
  • verse tijm
  • verse rozemarijn
  • zwarte peper
  • zeezout
  • 500 gram kastanje champignons
  • 500 gram paddestoelenenmix
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 100 ml boullion
  • 2 el bloem met 3 el warm water papje

En zo maak je het:groene kool stamp met paddestoelen

-We gaan eerst de stamppot maken. Schil de aardappels en snij ze in stukken. Kook ze in 20 minuten gaar in water met zout. In een andere pan kook je de schoongemaakte groene kool bladeren tot ze zacht zijn.

-Als de aardappelen klaar zijn voeg je er wat blaadjes verse tijm, rozemarijn, melk en boter aan toe en stamp je het tot een lekkere aardappelpuree. De groene kool bladeren snij je fijn en meng je met de puree. Bewaar tot gebruik.

-Neem een grote koekenpan erbij en doe hier wat olijfolie in. Bak de gesnipperde ui met de knoflook tot ze glazig zijn en voeg dan degroene kool stamp met paddestoelen paddestoelen toe. (De ui heb je eerst gesnipperd en de paddestoelen in kwarten gesneden. ) Wanneer de paddestoelen tot 2/3 geslonken zijn voeg je de linzen en de tomatenpuree toe met de bouillon. Schep het geheel door elkaar en om het te binden voeg je het bloempapje toe.

-Schep de paddestoelenmix in een ovenschaal en daarbovenop schep je de aardappel-groene kool puree. Sprenkel er als laatste wat olijfolie over en zet dan in de oven voor 20 minuutjes.

Groene kool stamp met paddestoelen

Serveer ten slotte met een lekker rood wijntje en : Heerlijk Happengroene kool stamp met paddestoelen

Het servies wat je ziet op de foto’s heeft ook nog een leuk verhaal. Deze vonden wij in Esch-sur Sûre. Dat is een heel klein schattig dorpje in Luxemburg, net over de grens bij de Belgische Ardennen. We wilden daar graag een brocante bezoeken maar helaas bleek deze gesloten. Voor de deur stond een krat met servies en een bordje “gratis”. Nou daar hebben we natuurlijk gebruik van gemaakt! En zo was ik weer wat leuk serviesgoed en herinneringen voor later rijker.

 

De inspiratie voor dit recept komt van Laura van The first Mess.

 

3 gedachten over “Groene kool stamp met paddestoelen”

  1. Pingback: Filo taartrol met pompoen - Heerlijke Happen |Foodblog|

  2. Pingback: Week 43 weekvlog Heerlijke Happen - Heerlijke Happen |Foodblog|

  3. Pingback: Halloween Jack O'lantern pie - Heerlijke Happen |Foodblog|

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *