Dit is een heerlijke wintersalade met veel vers fruit. Heerlijk met een stukje stoofvlees en aardappelpuree. Maar ook als een lekker lunchgerecht mee te nemen naar je werk.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Was de appels en de druiven goed, ik heb de schil er niet afgehaald dan blijft het lekker crunchy. Haal het klokhuis eruit met een appelboor of snij ze in vier parten en haal dan het klokhuis weg.
Snij de appels in kleine blokjes, de druiven kun je gewoon zo laten.
Neem een grote kom erbij en doe hierin de appelblokjes, druiven, noten, en de rozijnen. Giet er daarna het citroensap er overheen en hussel goed door elkaar. Door het gebruik van het citroensap worden de appeltjes niet bruin.
Voor de dressing neem je een kommetje erbij en doe hierin de zure room, mayonaise en roer dit glad. Vervolgens voeg je naar smaak peper, nootmuskaat en kaneel toe en schep de dressing op de appelsalade.
Nutrition Facts
Kruidige appelsalade
Amount per Serving
Calories
306
% Daily Value*
Fat
1
g
2
%
Saturated Fat
0.1
g
1
%
Polyunsaturated Fat
0.2
g
Monounsaturated Fat
0.1
g
Cholesterol
1
mg
0
%
Sodium
3
mg
0
%
Potassium
4
mg
0
%
Carbohydrates
0.3
g
0
%
Fiber
0.02
g
0
%
Sugar
0.04
g
0
%
Protein
0.03
g
0
%
Vitamin A
5
IU
0
%
Vitamin C
0.2
mg
0
%
Calcium
1
mg
0
%
Iron
0.01
mg
0
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.