kruidige appelsalade

Kruidige appelsalade

Kruidige appelsalade

Dit is een heerlijke wintersalade met veel vers fruit. Heerlijk met een stukje stoofvlees en aardappelpuree. Maar ook als een lekker lunchgerecht mee te nemen naar je werk. Ik ben mijn hele leven al appel-fan, mijn ouders kochten elke week een flink krat en deze stond naast de deur in de bijkeuken. Als er dan lekkere trek was zei mijn moeder altijd: “Pak maar een appel”. In deze kruidige appelsalade heb ik drie soorten appels gedaan en lekkere rode druifjes. Een geschikte salade voor kinderen ook, want wie houd er nou niet van een appeltje?

Voor een flinke bak kruidige appelsalade heb je nodig:

  • 2 jonagold appels
  • 1 granny smith appel
  • 1 Kanzi appel
  • halve tros rode druiven
  • handvol gele rozijnen
  • 100 gram gemixte noten
  • peper
  • kaneel
  • nootmuskaat
  • 3 eetlepels zure room
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels citroensap

En zo maak je de salade:

-Was de appels en de druiven goed, ik heb de schil er niet afgehaald dan blijft het lekker crunchy. Haal het klokhuis eruit met een appelboor of snij ze in vier parten en haal dan het klokhuis weg.

-Snij de appels in kleine blokjes, de druiven kun je gewoon zo laten.

-Neem een grote kom erbij en doe hierin de appelblokjes, druiven, noten, en de rozijnen. Giet er daarna het citroensap er overheen en hussel goed door elkaar. Door het gebruik van het citroensap worden de appeltjes niet bruin.

-Voor de dressing neem je een kommetje erbij en doe hierin de zure room, mayonaise en roer dit glad. Vervolgens voeg je naar smaak peper, nootmuskaat en kaneel toe en schep de dressing op de appelsalade.

Kruidige appelsalade:

Deze salade is lekker als bijgerecht bij een winterse maaltijd maar ook als lunch. De dressing kun je op meerdere manieren kruiden. Zo kun je ook kerrie of wat pittigere kruiden gebruiken. Rest nog maar één ding: Heerlijk happen!

2 gedachten over “Kruidige appelsalade”

  1. RT @HeerlijkeHappen: Kruidige appelsalade
    Dit is een heerlijke wintersalade met veel vers fruit. Heerlijk met een stukje stoofvlees en aard…

Reacties zijn gesloten.