Om je vingers bij af te likken deze pesto tagliatelle met kip! Het kunnen eigenlijk prima twee losse gerechtjes zijn maar zo in combinatie met elkaar ook fantastisch.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We beginnen eerst met het maken van de pesto, doe alles in een keukenmachine. Pulseer tot het een mooi mengsel is en voeg dan wat olijfolie toe. Mix het nog eventjes door en dan is hij klaar. Zet apart tot gebruik.
Verwarm daarna je oven voor op 200 graden.
Neem nu de kipfilets erbij en snij deze met een scherp mes in. Snij ze niet helemaal door maar ver genoeg dat je ze mooi kunt openvouwen. Besmeer beide binnen-zijdes met pesto.
Leg op de pesto-laag nu wat spinazieblaadjes, daarna wat plakjes mozzarella, vervolgens wat tomaatjes en dan een plak parmaham. Vouw de helften terug tegen elkaar aan en zet vast met een satéprikker zodat er niets uit kan vallen. Strooi op de bovenkant kipkruiden. Leg ze daarna in een ovenschaal met olijfolie op de bodem gesmeerd. Zet voor 25 minuten in de oven.
Ondertussen roerbak je in een koekenpan de rest van de spinazie gaar en laat uitlekken.
In een pan met ruim water met wat zout kook je de tagliatelle gaar. Wanneer deze gaar is voeg je hier de rest van de pesto aan toe en schep goed om. Voeg de spinazie en tomaatjes toe en een klein scheutje olijfolie.