Pesto tagliatelle met kip en spinazie

Om je vingers bij af te likken deze pesto tagliatelle met kip! Het kunnen eigenlijk prima twee losse gerechtjes zijn maar zo in combinatie met elkaar ook fantastisch.
Pesto tagliatelle met kip

Pesto tagliatelle met kip

Om je vingers bij af te likken deze pesto tagliatelle met kip! Het kunnen eigenlijk prima twee losse gerechtjes zijn maar zo in combinatie met elkaar ook fantastisch. De pesto in dit gerecht kun je heel makkelijk zelf maken dat neemt echt maar een paar minuten in beslag en is wel zo lekker.

En dit heb je nodig voor twee personen Pesto tagliatelle met kip:

Pesto tagliatelle met kip
  • 2 grote kipfilets
  • 4 bolletjes tagliatelle
  • zongedroogde tomaatjes uit het versvak
  • 200 gram spinazie
  • 2 plakken parmaham
  • 1 bolletje mozzarella
  • kipkruiden
  • olijfolie
  • Voor de pesto:
  • 1 plantje basilicum
  • 25 gram parmezaanse kaas
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • zout/peper
  • 25 gram pijnboompitjes

En zo maak je de Pesto tagliatelle met kip:

-We beginnen eerst met het maken van de pesto, doe alles in een keukenmachine. Pulseer tot het een mooi mengsel is en voeg dan wat olijfolie toe. Mix het nog eventjes door en dan is hij klaar. Zet apart tot gebruik.

-Verwarm daarna je oven voor op 200 graden.

-Neem nu de kipfilets erbij en snij deze met een scherp mes in. Snij ze niet helemaal door maar ver genoeg dat je ze mooi kunt openvouwen. Besmeer beide binnen-zijdes met pesto.

-Leg op de pesto-laag nu wat spinazieblaadjes, daarna wat plakjes mozzarella, vervolgens wat tomaatjes en dan een plak parmaham. Vouw de helften terug tegen elkaar aan en zet vast met een satéprikker zodat er niets uit kan vallen. Strooi op de bovenkant kipkruiden. Leg ze daarna in een ovenschaal met olijfolie op de bodem gesmeerd. Zet voor 25 minuten in de oven.

-Ondertussen roerbak je in een koekenpan de rest van de spinazie gaar en laat uitlekken.

-In een pan met ruim water met wat zout kook je de tagliatelle gaar. Wanneer deze gaar is voeg je hier de rest van de pesto aan toe en schep goed om. Voeg de spinazie en tomaatjes toe en een klein scheutje olijfolie.

Pesto tagliatelle met kip

Pesto tagliatelle met kip

Om je vingers bij af te likken deze pesto tagliatelle met kip! Het kunnen eigenlijk prima twee losse gerechtjes zijn maar zo in combinatie met elkaar ook fantastisch.
5 van 1 stem
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: tagliatelle
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Benodigdheden:

keukenmachine
koekenpan
pan

Ingrediënten:

  • 2 grote kipfilets
  • 4 bolletjes tagliatelle
  • zongedroogde tomaatjes uit het versvak
  • 200 gram spinazie
  • 2 plakken parmaham
  • 1 bolletje mozzarella
  • 1 zakje kipkruiden
  • olijfolie

Voor de pesto:

  • 1 plantje basilicum
  • 25 gram parmezaanse kaas
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • zout/peper
  • 25 gram pijnboompitjes

En zo maak je het:

  • We beginnen eerst met het maken van de pesto, doe alles in een keukenmachine. Pulseer tot het een mooi mengsel is en voeg dan wat olijfolie toe. Mix het nog eventjes door en dan is hij klaar. Zet apart tot gebruik.
  • Verwarm daarna je oven voor op 200 graden.
  • Neem nu de kipfilets erbij en snij deze met een scherp mes in. Snij ze niet helemaal door maar ver genoeg dat je ze mooi kunt openvouwen. Besmeer beide binnen-zijdes met pesto.
  • Leg op de pesto-laag nu wat spinazieblaadjes, daarna wat plakjes mozzarella, vervolgens wat tomaatjes en dan een plak parmaham. Vouw de helften terug tegen elkaar aan en zet vast met een satéprikker zodat er niets uit kan vallen. Strooi op de bovenkant kipkruiden. Leg ze daarna in een ovenschaal met olijfolie op de bodem gesmeerd. Zet voor 25 minuten in de oven.
  • Ondertussen roerbak je in een koekenpan de rest van de spinazie gaar en laat uitlekken.
  • In een pan met ruim water met wat zout kook je de tagliatelle gaar. Wanneer deze gaar is voeg je hier de rest van de pesto aan toe en schep goed om. Voeg de spinazie en tomaatjes toe en een klein scheutje olijfolie.
Wat vind je van dit recept?

Pesto tagliatelle met kip:

En dan tot slotte haal je de kip uit de oven, pak de borden erbij en leg hier eerst de tagliatelle op, daarna schep je kipfilet erop en : Heerlijk happen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals de Pesto tagliatelle met kip? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

4 gedachten over “Pesto tagliatelle met kip en spinazie”

  1. Pingback: Gegrilde kip met sinaasappelsaus - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Gegrilde balsamico groenten met kip - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Optimel ontbijtje met vers fruit en lange vingers - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept