Een heel makkelijk recept met héél veel smaak. Op Pinterest zag ik een mooi plaatje van kippendijen in een pan.Het water liep me in de mond en ik dacht deze moet ik ook gaan maken.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.
Neem een koekenpan met dikke bodem erbij en bak hierin de spekjes. Ze hoeven niet helemaal uitgebakken te worden, ze mogen best nog een beetje zacht zijn. Laat het vet in de pan zitten en zet de spekjes apart.
Bestrooi de kippendijen met zout en Provençaalse kruiden en wrijf ze goed in, leg ze vervolgens in de koekenpan met spekvet en bak ze aan beide zijdes mooi goudbruin. Pak een ovenschaal erbij en leg ze in de ovenschaal. Zet in je voor verwarmde oven voor 15/20 minuten tot ze gaar zijn.
Ondertussen snij je de champignons in plakjes en bak je deze in de pan met kippen-en spekvet, doe dit op rustig vuur. Voeg ook de gehakte tenen knoflook en tijm toe en bak deze even mee, daarna voeg je het kookroom toe en laat je het op laag vuur sudderen.
In een steelpannetje doe je de cranberry’s en voeg hier de kristal suiker aan toe. Ook 1 kaneel stokje en een steranijs en als laatste 100 ml water, zet dit op rustig vuur en laat de cranberry’s ploppen. Roer het af en toe even rustig door tot alle besjes open geplopt zijn en je een redelijk stevige saus hebt. Verwijder ten slotte de steranijs en het kaneelstokje uit de saus.
Kook daarnaast de basmati rijst gaar in 10 minuten.
Haal ten slotte de kippedijen uit de oven en voeg ze samen met de spekjes toe aan de koekenpan met champignons en mix het geheel door elkaar.