Kippedijen in roomsaus met cranberry

Een heel makkelijk recept met héél veel smaak. Op Pinterest zag ik een mooi plaatje van kippendijen in een pan.Het water liep me in de mond en ik dacht deze moet ik ook gaan maken.
Kippedijen in roomsaus met cranberry

Kippedijen in roomsaus met cranberry

Een heel makkelijk recept met héél veel smaak. Op Pinterest zag ik een mooi plaatje van kippendijen in een pan.Het water liep me in de mond en ik dacht deze moet ik ook gaan maken. Natuurlijk omdat het tegen kersttijd aanloopt heb ik er zelf een Kerst sfeertje aan gegeven door ook cranberry’s te gebruiken. Dat vind ik het mooie aan het hebben van een kookblog, je ziet overal dingen om je heen raakt geïnspireerd en vervolgens maak je je eigen recepten. En daarom deze kippedijen in roomsaus met cranberry een lekker Kerst recept.

Voor 2 personen Kippedijen in roomsaus met cranberry heb je nodig:

Kippedijen in roomsaus met cranberry
  • 4 kippendijen ( met bot)
  • 1 zakje gerookte spekjes
  • doos champignons
  •  2 tenen knoflook
  •  100 gram basmati rijst
  • verse tijm
  • Provençaalse kruiden
  • 200 ml kookroom
  • 1 doosje cranberry’s 380 gram
  • kristal suiker 150 gram
  • 1 steranijs
  • 1 kaneel stokje

En zo maak je de kippedijen in roomsaus met cranberry:

-Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.

-Neem een koekenpan met dikke bodem erbij en bak hierin de spekjes. Ze hoeven niet helemaal uitgebakken te worden, ze mogen best nog een beetje zacht zijn. Laat het vet in de pan zitten en zet de spekjes apart.

-Bestrooi de kippendijen voor de Kippedijen in roomsaus met cranberry met zout en Provençaalse kruiden en wrijf ze goed in, leg ze vervolgens in de koekenpan met spekvet en bak ze aan beide zijdes mooi goudbruin. Pak een ovenschaal erbij en leg ze in de ovenschaal. Zet in je voor verwarmde oven voor 15/20 minuten tot ze gaar zijn.

-Ondertussen snij je de champignons in plakjes en bak je deze in de pan met kippen-en spekvet, doe dit op rustig vuur. Voeg ook de gehakte tenen knoflook en tijm toe en bak deze even mee, daarna voeg je het kookroom toe en laat je het op laag vuur sudderen.

-In een steelpannetje doe je de cranberry’s en voeg hier de kristal suiker aan toe. Ook 1 kaneel stokje en een steranijs en als laatste 100 ml water, zet dit op rustig vuur en laat de cranberry’s ploppen. Roer het af en toe even rustig door tot alle besjes open geplopt zijn en je een redelijk stevige saus hebt. Verwijder ten slotte de steranijs en het kaneelstokje uit de saus.

-Kook daarnaast de basmati rijst gaar in 10 minuten.

-Haal ten slotte de kippedijen uit de oven en voeg ze samen met de spekjes toe aan de koekenpan met champignons en mix het geheel door elkaar.

Kippedijen in roomsaus met cranberry

Kippedijen in roomsaus met cranberry

Een heel makkelijk recept met héél veel smaak. Op Pinterest zag ik een mooi plaatje van kippendijen in een pan.Het water liep me in de mond en ik dacht deze moet ik ook gaan maken.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: kippendij
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

koekenpan
steelpannetje

Ingrediënten: 

  • 4 kippendijenmet bot
  • 1 zakje gerookte spekjes
  • 1 doos champignons
  • 2 tenen knoflook
  • 100 gram basmati rijst
  • verse tijm
  • Provençaalse kruiden
  • 200 ml kookroom
  • 1 doosje cranberry’s 380 gram
  • kristal suiker 150 gram
  • 1 steranijs
  • 1 kaneel stokje

En zo maak je het:

  • Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.
  • Neem een koekenpan met dikke bodem erbij en bak hierin de spekjes. Ze hoeven niet helemaal uitgebakken te worden, ze mogen best nog een beetje zacht zijn. Laat het vet in de pan zitten en zet de spekjes apart.
  • Bestrooi de kippendijen met zout en Provençaalse kruiden en wrijf ze goed in, leg ze vervolgens in de koekenpan met spekvet en bak ze aan beide zijdes mooi goudbruin. Pak een ovenschaal erbij en leg ze in de ovenschaal. Zet in je voor verwarmde oven voor 15/20 minuten tot ze gaar zijn.
  • Ondertussen snij je de champignons in plakjes en bak je deze in de pan met kippen-en spekvet, doe dit op rustig vuur. Voeg ook de gehakte tenen knoflook en tijm toe en bak deze even mee, daarna voeg je het kookroom toe en laat je het op laag vuur sudderen.
  • In een steelpannetje doe je de cranberry’s en voeg hier de kristal suiker aan toe. Ook 1 kaneel stokje en een steranijs en als laatste 100 ml water, zet dit op rustig vuur en laat de cranberry’s ploppen. Roer het af en toe even rustig door tot alle besjes open geplopt zijn en je een redelijk stevige saus hebt. Verwijder ten slotte de steranijs en het kaneelstokje uit de saus.
  • Kook daarnaast de basmati rijst gaar in 10 minuten.
  • Haal ten slotte de kippedijen uit de oven en voeg ze samen met de spekjes toe aan de koekenpan met champignons en mix het geheel door elkaar.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Kippendijen in roomsaus met cranberry

Kippedijen in roomsaus met cranberry

Pak de borden erbij en schep de rijst op het bord eventueel in een leuk vormpje. Schep de kippedijen en saus op het bord erbij en als laatste voeg je er wat van de cranberry saus aan toe. Niet te veel gewoon een beetje voor de smaak. Het restant van de saus kun je bewaren voor de andere Kerstdagen! En daarna Heerlijk happen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals de Kippedijen in roomsaus met cranberry? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

2 gedachten over “Kippedijen in roomsaus met cranberry”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept