Deze kipdrumsticks in bier met rozemarijn zijn zo lekker! Het geheime ingrediënt in dit recept is bruine suiker. Hierdoor karameliseren de drumsticks een beetje en hebben ze een heerlijke zoete smaak.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Neem eerst een maatbeker erbij en doe hierin alle ingrediënten voor de marinade. Roer het geheel door elkaar. Pak vervolgens een schaal erbij en doe hierin de kipdrumsticks. Giet de marinade erover en wrijf de kip er goed mee in. Dek ze af met huishoudfolie en zet ze een nacht in de koelkast om lekker te marineren.
De volgende dag wanneer je gaat koken haal je de kip een half uur tot uur van te voren uit de koelkast zodat de kip op kamertemperatuur komt.
Snipper intussen de ui en hak de twee knoflooktenen fijn. Bewaar tot je de kip gaat bakken.
Pak een koekenpan met dikke bodem erbij en doe hierin wat olijfolie. Daarna bak je de kipdrumsticks om en om tot ze mooi bruin kleuren. Doe de ui en knoflook erbij en bak deze even twee minuten mee. Blus vervolgens af met het bier en doe de takjes rozemarijn erbij.Kipdrumsticks in bier met rozemarijn
Leg de poten daarna in een schone ovenschaal en giet de bier/ui/knoflook mix over de drumsticks en zet ze in de oven op 200 graden en laat ze nog 30/35 minuten bakken tot ze helemaal gaar zijn.