Kipdrumsticks in bier met rozemarijn

Kipdrumsticks in bier met rozemarijn

Kipdrumsticks in bier met rozemarijn

Deze kipdrumsticks in bier met rozemarijn zijn zo lekker! Het geheime ingrediënt in dit recept is bruine suiker. Hierdoor karameliseren de drumsticks een beetje en hebben ze een heerlijke zoete smaak. Het lekkerste is natuurlijk als je de kip een dag van te voren marineert en ze dan lekker in de koelkast zet. Als je een feestje hebt kun je hier ook prima een grote hoeveelheid van maken. Wellicht is het dan makkelijker om te kiezen voor kippenvleugeltjes. Die zijn makkelijk als hapje of tapas op te dienen. Wist je dat basterdsuiker zijn naam te danken heeft aan de dagen van de V.O.C ? Toen destijds werd suiker van mindere kwaliteit vermengd met melasse en andere ingrediënten om een product te maken wat ook verkocht kon worden.

Voor 2 personen heb je nodig:Kipdrumsticks in bier met rozemarijn

  • 6 ongekruide drumsticks
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 1 grote witte ui
  • 100 ml bier
  • zout/peper
  • 2 tenen knoflook

Voor de marinade heb je nodig:

  • 50 ml olijfolie
  • 3 eetlepels bruine basterdsuiker
  • peper/zout
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 teen knoflook geperst

En zo maak je de drumsticks:

-Neem eerst een maatbeker erbij en doe hierin alle ingrediënten voor de marinade. Roer het geheel door elkaar. Pak vervolgens een schaal erbij en doe hierin de kipdrumsticks. Giet de marinade erover en wrijf de kip er goed mee in. Dek ze af met huishoudfolie en zet ze een nacht in de koelkast om lekker te marineren.

-De volgende dag wanneer je gaat koken haal je de kip een half uur tot uur van te voren uit de koelkast zodat de kip op kamertemperatuur komt.

-Snipper intussen de ui en hak de twee knoflooktenen fijn. Bewaar tot je de kip gaat bakken.

-Pak een koekenpan met dikke bodem erbij en doe hierin wat olijfolie. Daarna bak je de kipdrumsticks om en om tot ze mooi bruin kleuren. Doe de ui en knoflook erbij en bak deze even twee minuten mee. Blus vervolgens af met het bier en doe de takjes rozemarijn erbij.Kipdrumsticks in bier met rozemarijn

-Leg de poten daarna in een schone ovenschaal en giet de bier/ui/knoflook mix over de drumsticks en zet ze in de oven op 200 graden en laat ze nog 30/35 minuten bakken tot ze helemaal gaar zijn.

Kipdrumsticks met bier en rozemarijn

-Haal ze ten slotte uit de oven en serveer ze gelijk met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes met aiolli. Heerlijk happen!Kipdrumsticks in bier met rozemarijn