Kipdrumsticks in bier met rozemarijn

Geschatte leestijd: 4 minuten

Wat een lekker recept is dit: kipdrumsticks in bier met rozemarijn uit de oven! Ze hebben een bijzonder geheim ingrediënt dat ze een zoete en karamelachtige smaak geeft: bruine suiker. Het is het allerlekkerste als je de kip al een dag eerder marineert en ze dan in de koelkast zet. Dit recept kun je ook makkelijk voor veel mensen maken. Je kunt dan beter kiezen voor kippenvleugeltjes dan voor drumsticks. Die zijn eenvoudig als hapje of tapas aan te bieden. De naam basterdsuiker komt overigens uit de tijd van de V.O.C., toen suiker van lagere kwaliteit werd gemixt met melasse en andere ingrediënten om er nog wat van te kunnen verkopen. kipdrumsticks recept

Kipdrumsticks met bier en rozemarijn

En zo maak je de Kipdrumsticks met bier en rozemarijn uit de oven:

-Neem eerst een maatbeker erbij en doe hierin alle ingrediënten voor de marinade. Roer het geheel door elkaar. Pak vervolgens een schaal erbij en doe hierin de kipdrumsticks. Giet de marinade erover en wrijf de kip er goed mee in. Dek ze af met huishoudfolie en zet ze een nacht in de koelkast om lekker te marineren.

-De volgende dag wanneer je gaat koken haal je de kip een half uur tot uur van te voren uit de koelkast zodat de kip op kamertemperatuur komt.

-Snipper intussen de ui en hak de twee knoflooktenen fijn. Bewaar tot je de kip gaat bakken.

Kipdrumsticks in bier met rozemarijn

-Pak een koekenpan met dikke bodem erbij en doe hierin wat olijfolie. Daarna bak je de kipdrumsticks om en om tot ze mooi bruin kleuren. Doe de ui en knoflook erbij en bak deze even twee minuten mee. Blus vervolgens af met het bier en doe de takjes rozemarijn erbij.

-Leg de poten daarna in een schone ovenschaal en giet de bier/ui/knoflook mix over de drumsticks en zet ze in de oven op 200 graden en laat ze nog 30/35 minuten bakken tot ze helemaal gaar zijn.

Kipdrumsticks met bier en rozemarijn

Kipdrumsticks in bier met rozemarijn

-Haal de kipdrumsticks uit de oven zodra ze gaar zijn en serveer ze direct met bijvoorbeeld lekkere gebakken aardappeltjes met aiolli als bijgerecht.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Kipdrumsticks in bier met rozemarijn

Kipdrumsticks in bier met rozemarijn

Deze kipdrumsticks in bier met rozemarijn zijn zo lekker! Het geheime ingrediënt in dit recept is bruine suiker. Hierdoor karameliseren de drumsticks een beetje en hebben ze een heerlijke zoete smaak.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 43 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: drumsticks
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Totale tijd: 1 uur
Porties: 2 personen
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

  • 6 ongekruide drumsticks
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 1 grote witte ui
  • 100 ml bier
  • zout
  • peper
  • 2 tenen knoflook

Voor de marinade heb je nodig:

  • 50 ml olijfolie
  • 3 eetlepels bruine basterdsuiker
  • peper
  • zout
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 teen knoflook geperst

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Neem eerst een maatbeker erbij en doe hierin alle ingrediënten voor de marinade. Roer het geheel door elkaar. Pak vervolgens een schaal erbij en doe hierin de kipdrumsticks. Giet de marinade erover en wrijf de kip er goed mee in. Dek ze af met huishoudfolie en zet ze een nacht in de koelkast om lekker te marineren.
  • De volgende dag wanneer je gaat koken haal je de kip een half uur tot uur van te voren uit de koelkast zodat de kip op kamertemperatuur komt.
  • Snipper intussen de ui en hak de twee knoflooktenen fijn. Bewaar tot je de kip gaat bakken.
  • Pak een koekenpan met dikke bodem erbij en doe hierin wat olijfolie. Daarna bak je de kipdrumsticks om en om tot ze mooi bruin kleuren. Doe de ui en knoflook erbij en bak deze even twee minuten mee. Blus vervolgens af met het bier en doe de takjes rozemarijn erbij.Kipdrumsticks in bier met rozemarijn
  • Leg de poten daarna in een schone ovenschaal en giet de bier/ui/knoflook mix over de drumsticks en zet ze in de oven op 200 graden en laat ze nog 30/35 minuten bakken tot ze helemaal gaar zijn.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Kipdrumsticks met bier en rozemarijn? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Toast met champignons en biefstuk

Focaccia met rozemarijn en knoflook

In bier gestoofde hazenbout met kastanje champignons

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

kipdrumsticks recept

Start » Recepten » Hapjes » Kipdrumsticks in bier met rozemarijn

2 gedachten over “Kipdrumsticks in bier met rozemarijn”

4.94 from 43 votes (41 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept