Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Zorg dat je vlees op kamertemperatuur is.
Het handigst is om alles af te wegen en klaar te zetten zodat je makkelijk aan de slag kunt. Het zijn best wat ingrediënten en specerijen. Maar als het klaar staat valt het bereiden reuze mee!
Maak de sjalotten schoon maar haal niet het kontje eraf. Zo blijven ze heel tijdens het stoven.
Snijd het vlees in blokjes en doe in een kom. Breng op smaak met zout en peper en strooi de bloem erop. Mix zodat er overal een laagje bloem op zit.
In je stoofpan doe je een scheut olijfolie en bak het vlees goudbruin. Doe dit in drie delen zodat de pan niet te vol is. Schep de gebakken blokjes in een kom tot gebruik.
Voeg weer een beetje olie toe en bak de sjalotten en knoflook even aan. Voeg vervolgens alle specerijen en tomatenpuree toe. Blus af met de balsamico en rode wijn. Voeg de honing toe en verkruimel het blokje bouillon erbij.
Schep het vlees in de pan erbij en vul het aan met de tomatenblokjes en water ( ongeveer een halve tot max één liter lauw water) Leg de takjes rozemarijn erop, en dan het deksel erop.
Nu kan het stoven gaan beginnen. ( Op een laag pitje) Laat de pan een uur of vier tot vijf staan. Daarna is het vlees boterzacht.