Dé truc om mijn dochter meer te laten proeven en te laten eten lijkt te liggen in eenvoud. Geen ingewikkelde recepten maar heel herkenbare ingrediënten.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We gaan eerst de knoflook schoonmaken en snipperen. Zes tenen lijkt misschien veel maar straks geeft het zoveel smaak aan de pasta! Als je gamba’s nog bevroren zijn ontdooi deze dan.
Neem een grote koekenpan met redelijk hoge rand erbij en verwarm deze. Giet er daarna 2 tot 3 el olijfolie in en bak de gamba’s met de knoflook. Bak ze tot ze mooi roze zijn en haal ze dan uit de pan en bewaar tot gebruik.
Kook de pasta volgens de verpakking ( linguine hoeft niet zo lang 4 minuutjes) Wanneer je de pasta afgiet bewaar dan een kleine mok van het kookwater.
De pastasaus maken
Kieper de linguine in de koekenpan waar je de gamba’s met knoflook in hebt gebakken. Voeg hier de slagroom en het kookwater uit de mok aan toe en breng het geheel aan de kook. Voeg al omscheppend de kaas erbij en laat deze smelten tot een heerlijke romige kaassaus. Breng op smaak met wat zout en vers gemalen peper.
Als laatste schep je de gamba’s met knoflook in de pan en meng ze door de pasta.