Linguine in romige saus met gamba’s

Dé truc om mijn dochter meer te laten proeven en te laten eten lijkt te liggen in eenvoud. Geen ingewikkelde recepten maar heel herkenbare ingrediënten.
Linguine in romige saus met gamba's

Dé truc om mijn dochter meer te laten proeven en te laten eten lijkt te liggen in eenvoud. Geen ingewikkelde recepten maar heel herkenbare ingrediënten. En knoflook en gamba’s lijken ook een toverwoord te zijn. Want als ze ergens wel dol op is dan zijn het deze rakkers. Met vooral héél veel verse knoflook. Nu was ik pas bij de Sligro en daar verkopen ze ook van die heerlijke grote zakken met gamba’s. Gelijk maar even ingeslagen en met een vriezer vol ook een makkelijke uitvalbasis voor een pasta receptje. En zo proefde ze ineens linguine in plaats van spaghetti met een heel andere saus dan dat ze gewend was. En wat denk je? Helemaal goedgekeurd deze linguine in romige saus met gamba’s!

Dit heb je nodig voor de Linguine in romige saus met gamba’s

Linguine in romige saus met gamba's
Super simpel, maar super lekker !!
  • half pak linguine
  • 30 gamba’s ( 10 stuks pp )
  • 6 tenen knoflook
  • olijfolie
  • 250 ml slagroom (niet geklopt )
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 100 gram geraspte mozzarella
  • verse basilicum
  • vers gemalen zwarte peper

En zo maak je de Linguine in romige saus met gamba’s:

We gaan eerst de knoflook schoonmaken en snipperen. Zes tenen lijkt misschien veel maar straks geeft het zoveel smaak aan de pasta! Als je gamba’s nog bevroren zijn ontdooi deze dan.

Neem een grote koekenpan met redelijk hoge rand erbij en verwarm deze. Giet er daarna 2 tot 3 el olijfolie in en bak de gamba’s met de knoflook. Bak ze tot ze mooi roze zijn en haal ze dan uit de pan en bewaar tot gebruik.

Kook de pasta volgens de verpakking ( linguine hoeft niet zo lang 4 minuutjes) Wanneer je de pasta afgiet bewaar dan een kleine mok van het kookwater.

De pastasaus maken

Kieper de linguine in de koekenpan waar je de gamba’s met knoflook in hebt gebakken. Voeg hier de slagroom en het kookwater uit de mok aan toe en breng het geheel aan de kook. Voeg al omscheppend de kaas erbij en laat deze smelten tot een heerlijke romige kaassaus. Breng op smaak met wat zout en vers gemalen peper.

Als laatste schep je de gamba’s met knoflook in de pan en meng ze door de pasta.

Linguine in romige saus met gamba's
Het hele kommetje ging zonder morren leeg.

Linguine in romige saus met gamba’s

Pak je schaaltjes of kommetjes erbij, schep de pasta erin en serveer gelijk! Scheur wat blaadjes basilicum boven je kommetje en : Heerlijk Happen!

Linguine in romige saus met gamba's

Linguine in romige saus met gamba’s

Dé truc om mijn dochter meer te laten proeven en te laten eten lijkt te liggen in eenvoud. Geen ingewikkelde recepten maar heel herkenbare ingrediënten.
5 van 5 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Italiaans
Trefwoord: gamba’s
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

koekenpan
pan

Ingrediënten: 

  • ½ pak linguine
  • 30 gamba’s - 10 stuks pp
  • 6 tenen knoflook
  • olijfolie
  • 250 ml slagroom - niet geklopt
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 100 gram geraspte mozzarella
  • verse basilicum
  • vers gemalen zwarte peper
Zet alles op je lijst +

En zo maak je het:

  • We gaan eerst de knoflook schoonmaken en snipperen. Zes tenen lijkt misschien veel maar straks geeft het zoveel smaak aan de pasta! Als je gamba’s nog bevroren zijn ontdooi deze dan.
  • Neem een grote koekenpan met redelijk hoge rand erbij en verwarm deze. Giet er daarna 2 tot 3 el olijfolie in en bak de gamba’s met de knoflook. Bak ze tot ze mooi roze zijn en haal ze dan uit de pan en bewaar tot gebruik.
  • Kook de pasta volgens de verpakking ( linguine hoeft niet zo lang 4 minuutjes) Wanneer je de pasta afgiet bewaar dan een kleine mok van het kookwater.

De pastasaus maken

  • Kieper de linguine in de koekenpan waar je de gamba’s met knoflook in hebt gebakken. Voeg hier de slagroom en het kookwater uit de mok aan toe en breng het geheel aan de kook. Voeg al omscheppend de kaas erbij en laat deze smelten tot een heerlijke romige kaassaus. Breng op smaak met wat zout en vers gemalen peper.
  • Als laatste schep je de gamba’s met knoflook in de pan en meng ze door de pasta.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Linguine in romige saus met gamba’s? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

4 gedachten over “Linguine in romige saus met gamba’s”

  1. Pingback: Een kerstklassieker cranberrysaus - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Romige doperwtensalade met kruidnagelkaas - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Italiaanse mosselen met truffel linguine - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept