Linguine in romige saus met gamba’s

Geschatte leestijd: 4 minuten

Ik heb ontdekt dat de truc om mijn dochter meer te laten proeven en eten ligt in het gebruik van eenvoudige ingrediënten. In plaats van ingewikkelde recepten te maken, gebruik ik herkenbare ingrediënten die ze al lekker vindt. Ik heb ook gemerkt dat knoflook en gamba’s bijzonder populair zijn bij haar en als ik deze ingrediënten gebruik, is de kans groter dat ze meer eet. linguine pasta met gamba’s recept

Vooral als ik veel verse knoflook gebruik, lijkt het alsof het gerecht meteen goedkeuring krijgt. Onlangs bezocht ik de Sligro en ontdekte daar grote zakken met heerlijke gamba’s. Ik besloot ze meteen te kopen en in te vriezen, zodat ik ze later gemakkelijk kon gebruiken voor een pasta gerechtje.

Toen ik op een dag linguine maakte in plaats van spaghetti en een heel andere saus maakte dan ze gewend was, proefde ze ineens iets nieuws. En wat denk je? Het gerecht werd helemaal goedgekeurd door mijn dochter! De romige saus met gamba’s en linguine bleek een succesvolle combinatie te zijn, en nu kan ik mijn dochter af en toe verrassen met een gerechtje dat ze nog niet eerder heeft geproefd.

Linguine in romige saus met gamba's
Super simpel, maar super lekker !!

En zo maak je de Linguine in romige saus met gamba’s:

We gaan eerst de knoflook schoonmaken en snipperen. Zes tenen lijkt misschien veel maar straks geeft het zoveel smaak aan de pasta! Als je gamba’s nog bevroren zijn ontdooi deze dan.

Neem een grote koekenpan met redelijk hoge rand erbij en verwarm deze. Giet er daarna 2 tot 3 el olijfolie in en bak de gamba’s met de knoflook. Bak ze tot ze mooi roze zijn en haal ze dan uit de pan en bewaar tot gebruik.

Kook de pasta volgens de verpakking ( linguine hoeft niet zo lang 4 minuutjes) Wanneer je de pasta afgiet bewaar dan een kleine mok van het kookwater.

De pastasaus maken

Kieper de linguine in de koekenpan waar je de gamba’s met knoflook in hebt gebakken. Voeg hier de slagroom en het kookwater uit de mok aan toe en breng het geheel aan de kook. Voeg al omscheppend de kaas erbij en laat deze smelten tot een heerlijke romige kaassaus. Breng op smaak met wat zout en vers gemalen peper.

Als laatste schep je de gamba’s met knoflook in de pan en meng ze door de pasta.

Linguine in romige saus met gamba's
Het hele kommetje ging zonder morren leeg.

Linguine in romige saus met gamba’s

geniet van de heerlijke geur en smaak van de verse kruiden in dit linguine recept. De basilicum voegt een frisse en aromatische smaak toe aan het gerecht en maakt het geheel af.

Je kunt ook nog wat versgeraspte Parmezaanse kaas over de pasta strooien voor extra smaak. De romige saus van de gamba’s en de pasta vormen een perfecte combinatie met de zoute smaak van de kaas.

Serveer het gerecht met wat knapperig stokbrood of een frisse salade om de maaltijd compleet te maken. Het is een heerlijk gerecht dat zowel simpel als smaakvol is en dat perfect past bij een gezellige avond thuis.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Linguine in romige saus met gamba's

Linguine in romige saus met gamba’s

Dé truc om mijn dochter meer te laten proeven en te laten eten lijkt te liggen in eenvoud. Geen ingewikkelde recepten maar heel herkenbare ingrediënten.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 20 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Italiaans
Trefwoord: gamba’s
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • ½ pak linguine
  • 30 gamba’s - 10 stuks pp
  • 6 tenen knoflook
  • olijfolie
  • 250 ml slagroom - niet geklopt
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 100 gram geraspte mozzarella
  • verse basilicum
  • gemalen zwarte peper - vers gemalen

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • We gaan eerst de knoflook schoonmaken en snipperen. Zes tenen lijkt misschien veel maar straks geeft het zoveel smaak aan de pasta! Als je gamba’s nog bevroren zijn ontdooi deze dan.
  • Neem een grote koekenpan met redelijk hoge rand erbij en verwarm deze. Giet er daarna 2 tot 3 el olijfolie in en bak de gamba’s met de knoflook. Bak ze tot ze mooi roze zijn en haal ze dan uit de pan en bewaar tot gebruik.
  • Kook de pasta volgens de verpakking. Wanneer je de pasta afgiet bewaar dan een kleine mok van het kookwater.

De pastasaus maken

  • Kieper de linguine in de koekenpan waar je de gamba’s met knoflook in hebt gebakken. Voeg hier de slagroom en het kookwater uit de mok aan toe en breng het geheel aan de kook. Voeg al omscheppend de kaas erbij en laat deze smelten tot een heerlijke romige kaassaus. Breng op smaak met wat zout en vers gemalen peper.
  • Als laatste schep je de gamba’s met knoflook in de pan en meng ze door de pasta.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Linguine in romige saus met gamba’s? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

linguine pasta met gamba’s recept

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Linguine in romige saus met gamba’s

2 gedachten over “Linguine in romige saus met gamba’s”

4.91 from 20 votes (17 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept