1flesjeeiwit - Dit eiwit vind je in de koeling bij de supermarkt
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Week eerst de gelatineblaadjes in koud water in een bakje.
Neem een koekenpan erbij en doe hierin de in blokjes gesneden chorizo worst. Bak ze even een paar minuten, ze hoeven niet krokant te zijn maar wel zo zacht dat ze hun vet afgeven.
In een kom of pannetje wat je klaar hebt staan met de bouillon erin schep je dan de zacht geworden chorizo. Ook al het vet uit de pan giet je erbij. Voeg hier ook de stukjes rode paprika en het paprikapoeder bij. Pak je staafmixer en mix het geheel tot een gladde chorizo mix.
Smelt in een koekenpan de boter, wanneer deze is gesmolten voeg je in één keer de bloem erbij. Dit is je roux, en deze laat je even bakken. Drie minuutjes.
Dan schenk je de gladde chorizo mix erbij en breng dit al roerend aan de kook. Haal daarna de pan van het vuur. Knijp de gelatine blaadjes uit en voeg deze dan toe. Laat het geheel een beetje afkoelen.
Meng er als laatste de uienringetjes door met een rubberen spatel. Voeg eventueel nog wat peper toe maar pas op met zout want de worst is al zout van zichzelf. Schep dan de massa in een schaal en dek af met folie. Deze zet je in de koelkast en laat je de hele nacht opstijven. Minimaal 12 uur.
De volgende dag:
Neem je weegschaal erbij en schep van de salpicon ( dat is de naam van de massa in je schaal) porties van 15 tot 28 gram. Doe dit nauwkeurig anders krijg je allemaal verschillende grootte bitterballen.
-Zet op je aanrecht een paar grote schalen klaar en doe hierop bloem, paneermeel en eiwit.
-Rol de salpicon tot balletjes en haal ze dan eerst door de bloem, daarna het eiwit en als laatste door het paneermeel.
Verwarm ten slotte je frituurpan en frituur de bitterballen voor 3 minuten
Tips van Ilona:
Neem geen zelf losgeklopt eiwit dit gaat snel klonteren, koop gewoon het flesje.
Ipv dubbel paneren kun je ook enkel paneren maar dan is je korstje minder krokant.
Wanneer je ze invriest doe dit dan op een schaal en zorg dat ze elkaar miet aanraken, anders plakken ze aan elkaar vast.
Stop daarna de ballen in een zakje en schrijf hierop welke smaak je hebt gemaakt….Als ze bevroren zijn zie je niet meer welke smaak je hebt gemaakt!