Het favoriete recept van Worstenbrood en Wijn

het favoriete recept van worstenbrood en wijn

Het favoriete recept van Worstenbrood en Wijn

Niets leukers dan kletsen met foodies en recepten met elkaar delen. Allemaal mensen met passie voor lekker eten en mooie producten. In deze rubriek ga ik op visite bij de mensen thuis en koken zij voor mij hun favoriete recept. En die deel ik dan hier met jullie. Zo kom ik in contact met de leukste foodies van Nederland en kunnen jullie ook eens een kijkje op hun website nemen voor nog veel meer mooie en lekkere recepten! Deze keer : Het favoriete recept van Worstenbrood en wijn ! En wat een leuke naam voor een blog is dat Ilona !!

Het recept voor chorizo-paprika bitterballen

Dit heb je nodig voor 40 ballen:

  • 6 gram gelatine ( ongeveer 4 blaadjes)het favoriete recept van worstenbrood en wijn
  • 62 gram boter
  • 92 gram bloem
  • 300 ml rundvleesbouillon ( van 1 tablet)
  • 225 chorizo worst in blokjes
  • 50 gram rode paprika
  • 1 theelepel gerookt paprika poeder
  • 2 bosuitjes in dunne ringetjes
  • Voor het paneren: Bloem, paneermeel, en eiwit uit flesje
  • ( Dit eiwit vind je in de koeling bij de supermarkt)

 Zo maak je het favoriete recept van Worstenbrood en Wijn:

-Week eerst de gelatineblaadjes in koud water in een bakje.

-Neem een koekenpan erbij en doe hierin de in blokjes gesneden chorizo worst. Bak ze even een paar minuten, ze hoeven niet krokant te zijn maar wel zo zacht dat ze hun vet afgeven.

-In een kom of pannetje wat je klaar hebt staan met de bouillon erin schep je dan de zacht geworden chorizo. Ook al het vet uit de pan giet je erbij. Voeg hier ook de stukjes rode paprika en het paprikapoeder bij. Pak je staafmixer en mix het geheel tot een gladde  chorizo mix.

-Smelt in een koekenpan de boter, wanneer deze is gesmolten voeg je in één keer de bloem erbij. Dit is je roux, en deze laat je even bakken. Drie minuutjes.

-Dan schenk je de gladde chorizo mix erbij en breng dit al roerend aan de kook. Haal daarna de pan van het vuur. Knijp de gelatine blaadjes uit en voeg deze dan toe. Laat het geheel een beetje afkoelen.het favoriete recept van worstenbrood en wijn

-Meng er als laatste de uienringetjes door met een rubberen spatel. Voeg eventueel nog wat peper toe maar pas op met zout want de worst is al zout van zichzelf. Schep dan de massa in een schaal en dek af met folie. Deze zet je in de koelkast en laat je de hele nacht opstijven. Minimaal 12 uur.

De volgende dag:

-Neem je weegschaal erbij en schep van de salpicon ( dat is de naam van de massa in je schaal) porties van 15 tot 28 gram. Doe dit nauwkeurig anders krijg je allemaal verschillende grootte bitterballen.

-Zet op je aanrecht een paar grote schalen klaar en doe hierop bloem, paneermeel en eiwit.

-Rol de salpicon tot balletjes en haal ze dan eerst door de bloem, daarna het eiwit en als laatste door het paneermeel.het favoriete recept van worstenbrood en wijn

Tips van Ilona:
  • Neem geen zelf losgeklopt eiwit dit gaat snel klonteren, koop gewoon het flesje.
  • Ipv dubbel paneren kun je ook enkel paneren maar dan is je korstje minder krokant.
  • Wanneer je ze invriest doe dit dan op een schaal en zorg dat ze elkaar miet aanraken, anders plakken ze aan elkaar vast.
  • Stop daarna de ballen in een zakje en schrijf hierop welke smaak je hebt gemaakt….Als ze bevroren zijn zie je niet meer welke smaak je hebt gemaakt!

-Verwarm ten slotte je frituurpan en frituur de bitterballen voor 3 minuten.

Het favoriete recept van Worstenbrood en Wijn het favoriete recept van worstenbrood en wijn

Serveer de ballen met een lekkere aioli of mosterdmayo en: Heerlijk Happen!!

Dank Ilona voor je deelname en je overheerlijke recept, we hebben een heerlijke bitterballen lunch gehad en vreselijk veel lol gehad, we gaan elkaar zeker nog eens zien.

 

Ben jij nou ook een foodie met een leuk Foodblog en wil jij ook een keer jouw favoriete recept met mij delen? Vindt jij het leuk dat ik naar jou toekom? Laat dan een berichtje achter en wie weet sta ik binnenkort bij jou in de keuken!
Facebook Comments

Reacties

Reacties