Wil je je gehaktbal ook eens op een andere manier maken? Probeer dan deze chorizo gehaktbal met verse pasta. Lekkere smaakvolle balletjes met de licht pikante smaak van chorizo.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We maken eerst de tomatensaus. Pel de ui en snipper hem fijn. Snij ook de tomaten in kleine blokjes en snipper de knoflookteen. Doe wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui glazig en voeg dan de knoflook toe. Daarna de tomatenblokjes en roer dit goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout en de heel fijn gesneden basilicumblaadjes. Je kunt de saus op een sudderplaatje rustig laten pruttelen terwijl we de rest maken.
Pak een kom erbij en doe hierin het gehakt, het ei, de fijngesneden chorizo worst, de fijngehakte groene olijven en wat paneermeel. Kneed het geheel tot een stevige gehaktmix. Als het te nat is naar je zin voeg er dan nog wat paneermeel aan toe. Omdat de chorizo erg gekruid is hoeven we hier verder geen kruiden aan toe te voegen.
Draai niet al te grote ballen van het gehakt en bak ze vervolgens gaar in een koekenpan met wat olijfolie.
Kijk op de verpakking van je pasta hoe lang je deze moet koken en kook je pasta gaar.
Wanneer ten slotte de pasta goed is giet je deze af en schep op je borden. Druppel er wat olijfolie overheen en maak af met de tomatensaus en de gehaktballen.