Chorizo gehaktbal met verse pasta

Chorizo gehaktbal met verse pasta

Chorizo gehaktbal met verse pasta

Wil je je gehaktbal ook eens op een andere manier maken? Probeer dan deze chorizo gehaktbal met verse pasta. Lekkere smaakvolle balletjes met de licht pikante smaak van chorizo. Natuurlijk zou je deze balletjes ook kunnen serveren als tapas. Lekker met wat aioli erbij. In chorizo zit pimiento choricero een soort paprikapoeder wat smaak en de rode kleur aan de worst geeft. Een aantal eeuwen geleden was paprika nog niet beschikbaar hier in Europa. Pas nadat de ontdekkingsreizigers de plant mee naar Europa namen is dit aan de worst toegevoegd. De geboortegrond van de chorizo ligt in de Spaanse regio Extremadura. Deze provincie ligt in het zuidwesten en grenst aan Portugal.

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 250 gram rundergehakt
  • Chorizo gehaktbal met verse pasta100 gram chorizo
  • 10 groene olijven
  • peper
  • olijflolie
  • 1 ei
  • gekruid paneermeel
  • 1 pak verse pasta

Voor de tomatensaus heb je nodig:

  • 5 rijpe tomaten
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 6 blaadjes basilicum
  • peper/zout

En zo maak je het:

-We maken eerst de tomatensaus. Pel de ui en snipper hem fijn. Snij ook de tomaten in kleine blokjes en snipper de knoflookteen. Doe wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui glazig en voeg dan de knoflook toe. Daarna de tomatenblokjes en roer dit goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout en de heel fijn gesneden basilicumblaadjes. Je kunt de saus op een sudderplaatje rustig laten pruttelen terwijl we de rest maken.

-Pak een kom erbij en doe hierin het gehakt, het ei, de fijngesneden chorizo worst, de fijngehakte groene olijven en wat paneermeel. Kneed het geheel tot een stevige gehaktmix. Als het te nat is naar je zin voeg er dan nog wat paneermeel aan toe. Omdat de chorizo erg gekruid is hoeven we hier verder geen kruiden aan toe te voegen.Chorizo gehaktbal met verse pasta

-Draai niet al te grote ballen van het gehakt en bak ze vervolgens gaar in een koekenpan met wat olijfolie.

-Kijk op de verpakking van je pasta hoe lang je deze moet koken en kook je pasta gaar.

-Wanneer ten slotte de pasta goed is giet je deze af en  schep op je borden, druppel er wat olijfolie overheen en maak af met de tomatensaus en de gehaktballen.

 

Chorizo gehaktbal met verse pasta

Serveer je borden met wat verse basilicum erop en bijvoorbeeld een lekker Spaans wijntje: Heerlijk HappenChorizo gehaktbal met verse pasta