Een cava kun je niet alleen lekker opdrinken maar je kunt er ook mee koken natuurlijk. En dat is precies wat we gaan doen in dit recept van zalm in cava met pastinaak puree.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm eerst je oven voor op 175 graden
Schil de aardappels en de pastinaken en hak deze in kleine blokjes. Doe ze vervolgens in een pan met wat zout en kook ze gaar.
In de tussentijd dat de aardappels koken maken we de zalm klaar. Pak een ovenschaal erbij en leg de zalmfilets erin. Schenk dan de cava erbij en druppel wat olijfolie over de zalm. Knijp wat citroensap er overheen. Bestrooi de zalm met wat peper en zout en de dragon blaadjes. Als laatste leg je de in dunne ringen gesneden rode ui erop. Bedek de schaal met een stuk aluminiumfolie en zet in de oven voor 15 tot 20 minuten tot de zalm helemaal gaar is.
In een koekenpan roerbakken we de spinazie tot die helemaal geslonken zijn, laat ze vervolgens uitlekken in een vergiet en hak ze daarna met een hakmes helemaal fijn. Giet de aardappels af en voeg vervolgens de spinazie erbij en stamp het geheel tot een mooie stamppot. Voeg eventueel een klontje boter toe als het te droog is.