Zalm in cava met pastinaak puree

Zalm in cava met pastinaak puree

Zalm in cava met pastinaak puree

Een cava kun je niet alleen lekker opdrinken maar je kunt er ook mee koken natuurlijk. En dat is precies wat we gaan doen in dit recept van zalm in cava met pastinaak puree. De bereiding is zoals jullie van mij gewend zijn helemaal niet moeilijk. In dit recept gebruiken we ook rode uien en dragon. Rode uien hebben een vrij sterke smaak en geur, datgene waar je ogen zo lekker van gaan tranen. Bij het verhitten van de ui verminderd dat. Een grappige tip om dat tranen te voorkomen is bijvoorbeeld door je uien in de koelkast te bewaren of ze onder water te schillen.

Voor 2 personen heb je nodig:

  • Zalm in cava met pastinaak puree2 stukken zalm
  • 3 (kleine) pastinaken
  • 1 grote zak spinazie
  • 1 rode ui in dunne schijven
  • olijfolie
  • zout/peper
  • 3 kleine aardappels
  • 2 schijfjes citroen
  • 100 ml cava
  • 2 eetlepels citroensap
  • aantal blaadjes verse dragon

En zo maak je het:

-Verwarm eerst je oven voor op 175 graden

-Schil de aardappels en de pastinaken en hak deze in kleine blokjes. Doe ze vervolgens in een pan met wat zout en kook ze gaar.

-In de tussentijd dat de aardappels koken maken we de zalm klaar. Pak een ovenschaal erbij en leg de zalmfilets erin. Schenk dan de cava erbij en druppel wat olijfolie over de zalm. Knijp wat citroensap er overheen. Bestrooi de zalm met wat peper en zout en de dragon blaadjes. Als laatste leg je de in dunne ringen gesneden rode ui erop. Bedek de schaal met een stuk aluminiumfolie en zet in de oven voor 15 tot 20 minuten tot de zalm helemaal gaar is.

-In een koekenpan roerbakken we de spinazie tot die helemaal geslonken zijn, laat ze vervolgens uitlekken in een vergiet en hak ze daarna met een hakmes helemaal fijn. Giet de aardappels af en voeg vervolgens de spinazie erbij en stamp het geheel tot een mooie stamppot. Voeg eventueel een klontje boter toe als het te droog is.

Zalm in cava met pastinaak pureeZalm in cava met pastinaak puree

Wanneer uiteindelijk de zalm gaar is haal je deze uit de oven en schep je deze voorzichtig op een bord. Doe de pastinaak puree in een mooie ring of vorm en druk goed aan. Garneer het met de schijfjes citroen en een glaasje cava uit de fles die overgebleven is : Heerlijk Happen!

 

 

2 gedachten over “Zalm in cava met pastinaak puree”

  1. Pingback: Zalm uit de oven met broccolipuree - Heerlijke Happen |Foodblog|

  2. Pingback: Pastinaak wortelsoep met pesto - Heerlijke Happen

Reacties zijn gesloten.