Zalm in cava met pastinaak puree

Zalm in cava met pastinaak puree

Geschatte leestijd: 4 minuten

ECava is een heerlijke Spaanse mousserende wijn die je niet alleen kunt drinken, maar ook kunt gebruiken om mee te koken. Dat is precies wat we gaan doen in dit recept van zalm in cava met pastinaak puree. Dit is een smaakvol en feestelijk gerecht dat je makkelijk kunt bereiden. Zoals jullie van mij gewend zijn, leg ik alles stap voor stap uit en heb je geen ingewikkelde apparaten of technieken nodig. In dit recept gebruiken we ook rode uien en dragon. Rode uien hebben een vrij sterke smaak en geur, datgene waar je ogen zo lekker van gaan tranen. Bij het verhitten van de ui verminderd dat gelukkig. Zalm oven groenten uit de oven met citroen

Een grappige tip om dat tranen te voorkomen is bijvoorbeeld door je uien in de koelkast te bewaren of ze onder water te schillen. Dragon is een kruid met een licht anijsachtige smaak dat goed past bij vis en roomsaus. Het geeft dit gerecht net dat beetje extra pit en frisheid..

Voor 2 personen Zalm in cava met pastinaak puree heb je nodig:

Zalm in cava met pastinaak puree
  • 2 stukken zalm
  • 3 (kleine) pastinaken
  • 1 grote zak spinazie
  • 1 rode ui in dunne schijven
  • olijfolie
  • zout/peper
  • 3 kleine aardappels
  • 2 schijfjes citroen
  • 100 ml cava
  • 2 eetlepels citroensap
  • aantal blaadjes verse dragon

En zo maak je de Zalm in cava met pastinaak puree:

Zalm in cava met pastinaak puree

-Verwarm eerst je oven voor op 175 graden

-Schil de aardappels en de pastinaken en hak deze in kleine blokjes. Doe ze vervolgens in een pan met wat zout en kook ze gaar.

-In de tussentijd dat de aardappels koken maken we de zalm klaar. Pak een ovenschaal erbij en leg de zalmfilets erin. Schenk dan de cava erbij en druppel wat olijfolie over de zalm. Knijp wat citroensap er overheen. Bestrooi de zalm met wat peper en zout en de dragon blaadjes. Als laatste leg je de in dunne ringen gesneden rode ui erop. Bedek de schaal met een stuk aluminiumfolie en zet in de oven voor 15 tot 20 minuten tot de zalm helemaal gaar is.

-In een koekenpan roerbakken we de spinazie tot die helemaal geslonken zijn, laat ze vervolgens uitlekken in een vergiet en hak ze daarna met een hakmes helemaal fijn. Giet de aardappels af en voeg vervolgens de spinazie erbij en stamp het geheel tot een mooie stamppot. Voeg eventueel een klontje boter toe als het te droog is.

Zalm in cava met pastinaak puree

zalm uit de oven citroen

Wanneer uiteindelijk de zalm gaar is haal je deze uit de oven en schep je deze voorzichtig op een bord. Doe de pastinaak puree in een mooie ring of vorm en druk goed aan. Garneer het met de schijfjes citroen en een glaasje cava uit de fles die overgebleven is : Heerlijk Happen!

Zalm in cava met pastinaak puree

Zalm in cava met pastinaak puree

Een cava kun je niet alleen lekker opdrinken maar je kunt er ook mee koken natuurlijk. En dat is precies wat we gaan doen in dit recept van zalm in cava met pastinaak puree.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

5 van 8 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: zalm
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 491kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

  • 2 stukken zalm
  • 3 pastinaken - kleine
  • 1 zak spinazie
  • 1 rode ui - in dunne schijven
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • 3 aardappels - kleine
  • 2 schijfjes citroen
  • 100 ml cava
  • 2 eetlepels citroensap
  • aantal blaadjes dragon - verse

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwarm eerst je oven voor op 175 graden
  • Schil de aardappels en de pastinaken en hak deze in kleine blokjes. Doe ze vervolgens in een pan met wat zout en kook ze gaar.
  • In de tussentijd dat de aardappels koken maken we de zalm klaar. Pak een ovenschaal erbij en leg de zalmfilets erin. Schenk dan de cava erbij en druppel wat olijfolie over de zalm. Knijp wat citroensap er overheen. Bestrooi de zalm met wat peper en zout en de dragon blaadjes. Als laatste leg je de in dunne ringen gesneden rode ui erop. Bedek de schaal met een stuk aluminiumfolie en zet in de oven voor 15 tot 20 minuten tot de zalm helemaal gaar is.
  • In een koekenpan roerbakken we de spinazie tot die helemaal geslonken zijn, laat ze vervolgens uitlekken in een vergiet en hak ze daarna met een hakmes helemaal fijn. Giet de aardappels af en voeg vervolgens de spinazie erbij en stamp het geheel tot een mooie stamppot. Voeg eventueel een klontje boter toe als het te droog is.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Zalm in cava met pastinaak puree? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

zalm oven groenten uit de oven citroen

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Zalm in cava met pastinaak puree

6 gedachten over “Zalm in cava met pastinaak puree”

  1. Pingback: Lekkere bubbels en heerlijke kreeftenbollen - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Boterzachte maiskolf van de BBQ - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Pastinaak stamppot met paddestoelen - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Kruidige stamp van Cerisa aardappel en pastinaak - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept