Ik bedacht me dat ik ooit nog wel eens een terrine wilde maken. Het ziet er namelijk altijd zo super leuk uit als je hem op tafel zet en je de mooie laagjes ziet.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Neem eerst de cakevorm erbij en bekleed deze met vershoudfolie.
Snij daarna de vijg in mooie plakken, let op deze MOET eerst geblancheerd worden in heet water, je kunt hem niet vers verwerken in combinatie met de gelatine! Leg dus de schijfjes vijg even in kokendheet water en laat ze daarna uitlekken. Leg ze op de bodem van het blik.
Hak met een scherp mes de rucola in fijne stukjes en doe deze in een kom, meng hier 1 bakje granaatappelpitjes en twee blikjes linzen bij. De linzen moeten eerst even uitlekken in een vergiet. Mix het goed door elkaar en schep het dan bovenop de vijgen en druk het een klein beetje aan met de bolle kant van een lepel.
In een schaaltje leg je de gelatine blaadjes te weken in koud water, ongeveer 5 minuten. Intussen verwarm je de 500 ml bouillon en doe hier dan de losgeweekte en uitgeknepen blaadjes gelatine bij. Roer het geheel door tot het allemaal mooi opgelost is.Linzen terrine met blauwaderkaas
Giet nu met een soeplepel voorzichtig de gelatine-boullion in de cakevorm over de linzenmix heen. Stop wanneer je ziet dat alles onder water staat. Zet de vorm in de koelkast en laat het een half uur opstijven. De bouillon kun je warmhouden door hem op een stoofpitje op het vuur te laten staan. Zo wordt de gelatine niet stijf.
Als het half uur voorbij is haal je de vorm uit de koelkast en leg je op deze laag de fijne gehakte kaas. Daarna weer dezelfde hoeveelheid linzen en granaatappelpitjes met rucola. Ook deze laag duw je een klein beetje aan.
Giet vervolgens weer de vorm vol met de rest van de bouillon, ik gebruikte de hele 500 ml. En dan wachten maar! Zet de vorm in de koelkast en laat hem minimaal 12 uur opstijven