Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Pak eerst een snijplank erbij en snipper hierop de ui fijn. Ook hak je de 3 tenen knoflook fijn.
Zet je stoofpan op het vuur en laat hem even goed op temperatuur komen, daarna doe je er een scheutje zonnebloemolie in en verhit je deze. Schep de knoflook met de gesnipperde ui in de pan en laat deze glazig worden.
Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en roer het geheel goed door elkaar. Breng op smaak met wat peper en zout. Voeg vervolgens de tijm toe. Deze blaadjes ris je met je vingers van het takje af en gooi je in de pan erbij. Dit is ook het moment om de kruiden erbij te doen en dan het blik met de gepelde tomaten. Deze kun je even met een houten lepel uit elkaar duwen en goed door de stoof roeren. Als laatste voegen we aan de stoof de kipstukjes toe. Daarna: deksel op de pan en nu 20 minuutjes op zacht vuur laten stoven.
Intussen koken we de rijst gaar en poffen we de trostomaatjes in de oven.
Nutrition Facts
tomatenstoof
Amount per Serving
Calories
212
% Daily Value*
Fat
0.5
g
1
%
Saturated Fat
0.1
g
1
%
Polyunsaturated Fat
0.1
g
Monounsaturated Fat
0.1
g
Sodium
143
mg
6
%
Potassium
293
mg
8
%
Carbohydrates
47
g
16
%
Fiber
2
g
8
%
Sugar
3
g
3
%
Protein
5
g
10
%
Vitamin A
338
IU
7
%
Vitamin C
8
mg
10
%
Calcium
41
mg
4
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.