Het favoriete recept van Luukskitchen, tomatenstoof

Het favoriete recept van Luukskitchen

Niets leukers dan kletsen met foodies en recepten met elkaar delen. Allemaal mensen met passie voor lekker eten en mooie producten. In deze rubriek ga ik op visite bij de mensen thuis en koken zij voor mij hun favoriete recept. En die deel ik dan hier met jullie. Zo kom ik in contact met de leukste foodies van Nederland en kunnen jullie ook eens een kijkje op hun website nemen voor nog veel meer mooie en lekkere recepten! Deze keer : Het favoriete recept van Luukskitchen. Een super enthousiaste jongen die Luuk met een tof foodblog! tomatenstoof

Het recept voor de tomatenstoof van Luuk:

Dit heb je nodig voor een flinke volle stoofpan:

het favoriete recept van Luukskitchen
  • 1 grote witte ui
  • 1 blik gepelde tomaten 800ml
  • 70 gram tomaten puree
  • 5 takjes verse tijm
  • 3 tenen knoflook
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • 200 gram ongekookte rijst
  • 1 pakje vegetarische kipstukjes
  • 1 takje trostomaatjes
  • zonnebloemolie
  • peper/zout

En zo maak je de tomatenstoof:

-Verwarm de oven voor op 200 graden.

-Pak eerst een snijplank erbij en snipper hierop de ui fijn. Ook hak je de 3 tenen knoflook fijn.

-Zet je stoofpan op het vuur en laat hem even goed op temperatuur komen, daarna doe je er een scheutje zonnebloemolie in en verhit je deze. Schep de knoflook met de gesnipperde ui in de pan en laat deze glazig worden.

het favoriete recept van Luukskitchen

-Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en roer het geheel goed door elkaar. Breng op smaak met wat peper en zout. Voeg vervolgens de tijm toe. Deze blaadjes ris je met je vingers van het takje af en gooi je in de pan erbij. Dit is ook het moment om de kruiden erbij te doen en dan het blik met de gepelde tomaten. Deze kun je even met een houten lepel uit elkaar duwen en goed door de stoof roeren. Als laatste voegen we aan de stoof de kipstukjes toe. Daarna: deksel op de pan en nu 20 minuutjes op zacht vuur laten stoven.

-Intussen koken we de rijst gaar en poffen we de trostomaatjes in de oven.

Het favoriete recept van Luukskitchen:

-Pak ten slotte de borden erbij en zet in het midden een mooie kookring. Schep hierin de tomatenstoof. Om de ring heen schep je de rijst, wanneer het bord mooi vol ligt haal je de ring weg en heb je een super mooi bordje. Garneer met de tomaatjes en nog wat verse tijm : Heerlijk Happen!

Tips van Luuk:

het favoriete recept van Luukskitchen tomatenstoof
  • Wil je meer pit? Voeg dan wat Cayenne peper toe.
  • Meer een vleeseter? Deze stoof is ook lekker met spekjes, bak deze dan eerst uit en bak vervolgens de ui en knoflook in het vet van de spekjes. ( Dat lijkt mij nou ècht heel lekker!)
  • Luuk is een echte kruiden man, dus varieer eens met andere verse kruiden!

Dank Luuk voor je deelname aan “het favoriete recept van”, je stoof is heerlijk en precies goed van smaak. Wat hebben we een lol gehad met de opnames. Je was helemaal niet nerveus en een waar natuurtalent! We gaan elkaar sowieso snel weer zien op verschillende Foodie-events : Nu al leuk!

het favoriete recept van Luukskitchen

tomatenstoof

Het recept voor de tomatenstoof van Luuk:

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

5 van 2 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht
Keuken: European
Trefwoord: tomaten
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 212kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 1 grote witte ui
  • 1 blik gepelde tomaten - 800ml
  • 70 gram tomaten puree
  • 5 takjes verse tijm
  • 3 tenen knoflook
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • 200 gram ongekookte rijst
  • 1 pakje vegetarische kipstukjes
  • 1 takje trostomaatjes
  • zonnebloemolie
  • peper
  • zout

En zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Pak eerst een snijplank erbij en snipper hierop de ui fijn. Ook hak je de 3 tenen knoflook fijn.
  • Zet je stoofpan op het vuur en laat hem even goed op temperatuur komen, daarna doe je er een scheutje zonnebloemolie in en verhit je deze. Schep de knoflook met de gesnipperde ui in de pan en laat deze glazig worden.
  • Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en roer het geheel goed door elkaar. Breng op smaak met wat peper en zout. Voeg vervolgens de tijm toe. Deze blaadjes ris je met je vingers van het takje af en gooi je in de pan erbij. Dit is ook het moment om de kruiden erbij te doen en dan het blik met de gepelde tomaten. Deze kun je even met een houten lepel uit elkaar duwen en goed door de stoof roeren. Als laatste voegen we aan de stoof de kipstukjes toe. Daarna: deksel op de pan en nu 20 minuutjes op zacht vuur laten stoven.
  • Intussen koken we de rijst gaar en poffen we de trostomaatjes in de oven.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Het favoriete recept van Luukskitchen? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Ben jij nou ook een foodie met een leuk Foodblog en wil jij ook een keer jouw favoriete recept met mij delen? Vind jij het leuk dat ik naar jou toekom? Laat dan een berichtje achter en wie weet sta ik binnenkort bij jou in de keuken!
Start » Het favoriete recept van » Het favoriete recept van Luukskitchen, tomatenstoof

6 gedachten over “Het favoriete recept van Luukskitchen, tomatenstoof”

  1. Pingback: Het favoriete recept van De Slanke Sloeber - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Restaurant review GastroBar Hartig - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Het favoriete recept van de Zoetekauw - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Knolselderijsoep met gamba en zeekraal - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Goed gevulde zoete kiptajine met mango - Heerlijke Happen

  6. Pingback: Gestoofde gehaktballetjes in tomatensaus - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept