Op vakantie lagen er overal van die lekkere radijsjes bij de marktkramen. Toen dacht ik dáár moet ik iets mee gaan doen. Ik hou van de pittig-frisse smaak van radijs en deze past heel goed bij de zachte edamameboon.
2blikjes edamameboontjes - uitgelekt, ca. 400g totaal
3takjesverse krulpeterselie
2tenen knoflook
40mlolijfolie extra vergin
4radijzen
1stukparmezaanse kaas - naar smaak (voor schaafsel)
Kruiden en specerijen
zout
peper
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We maken eerst de knoflookolie om de broodjes mee te bestrijken. Knijp de knoflooktenen fijn in een knoflookpers en vang het op in een bakje. Strooi daar peper en zout op en daarna de olijfolie. Roer het geheel door elkaar en laat staan tot we het gaan gebruiken.
Verwarm de oven voor op 220 graden, bak daarna de ciabatta in 8 tot 10 minuten mooi gaar en bruin. Haal hem uit de oven en met een broodmes. Snijd de ciabatta in plakken van ca. 1,5 cm dik… bestrijk royaal aan één kant met de knoflookolie… Grill de broodjes kort (1-2 minuten) onder de hete ovengrill tot de randjes goudbruin zijn. Houd ze goed in de gaten, dit gaat snel!
In een grote kom doe je de twee uitgelekte blikjes boontjes en de fijngehakte krulpeterselie. Doe er een klein scheutje olijfolie bij en prak de edamamebonen met een vork tot een grove spread. Voor een gladdere spread kun je een staafmixer of keukenmachine gebruiken. Meng de gehakte peterselie en een scheutje olijfolie erdoor.
Met een mandoline of een heel scherp mes snij je de radijzen in fijne dunne plakjes. Ook de parmezaanse kaas snij je in fijne plakjes.
Neem de iets afgekoelde bruschetta’s erbij en smeer hierop eerst de edamame boontjes en top ze af met wat losse boontjes en de radijzen.