Edamame bruschetta met radijs

Edamame bruschetta met radijs

Edamame bruschetta met radijs

Op vakantie lagen er overal van die lekkere radijsjes bij de marktkramen. Toen dacht ik dáár moet ik iets mee gaan doen. Ik hou van de pittig-frisse smaak van radijs en deze past heel goed bij de zachte edamameboon. Mooi gevalletje fusion-cooking deze edamame bruschetta met radijs. Het lekkere Italiaanse ciabatta brood met knoflookolie en de Japanse edamame boontjes. En tezamen vormen ze een heerlijk broodje wat kan dienen als hapje of als klein voorgerechtje bij een lekker diner. En het mooie is ook nog dat het zo op tafel is gezet en geen super ingewikkelde bereiding heeft. Wat wil een mens nog meer?

Voor een stuk of 10 bruschetta’s heb je nodig:

  • 1 afbak ciabatta
  • 2 blikjes edamameboontjesEdamame bruschetta met radijs
  • 3 takjes krulpeterselie
  • 2 tenenknoflook
  • 40 ml olijfolie extra vergin
  • 4 radijzen
  • klein stukje parmezaanse kaas
  • zout/peper

En zo maak je de bruschetta’s:

-We maken eerst de knoflookolie om de broodjes mee te bestrijken. Knijp de knoflooktenen fijn in een pers en vang het op in een bakje. Strooi daar peper en zout op en daarna de olijfolie. Roer het geheel door elkaar en laat staan tot we het gaan gebruiken.Edamame bruschetta met radijs

-Verwarm de oven voor op 220 graden, bak daarna de ciabatta in 8 tot 10 minuten mooi gaar en bruin. Haal hem uit de oven en met een broodmes snij je er mooie plakjes van. Pak een kwastje erbij en het kommetje met de knoflookolie. Bestrijk de broodjes aan 1 kant helemaal met de olie. Schep ook een beetje van de knoflook op de broodjes. Zet je oven daarna op grill-stand en grill kort de broodjes tot de randjes een beetje verkleuren.

-In een grote kom doe je de twee uitgelekte blikjes boontjes en de fijngehakte krulpeterselie. Doe er een klein scheutje olijfolie bij en prak met een vork het geheel tot een mooi smeerbaar prutje.

-Met een mandoline of een heel scherp mes snij je de radijzen in fijne dunne plakjes. Ook de parmezaanse kaas snij je in fijne plakjes.

-Neem de iets afgekoelde bruschetta’s erbij en smeer hierop eerst de edamame boontjes en top ze af met wat losse boontjes en de radijzen.Edamame bruschetta met radijs

-Garneer ten slotte met de parmezaanse kaas en een druppeltje olijfolie : Heerlijk Happen!

Dit was voor mij het tweede recept voor mijn challenge met de edamame boon. Ik hoop dat jullie een beetje inspiratie hebben gekregen om zelf ook lekker aan de slag te gaan met die lekkere boontjes.

2 gedachten over “Edamame bruschetta met radijs”

  1. Pingback: Romige champignonsaus met verse pasta - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Garnalen pesto pasta - Heerlijke Happen

Reacties zijn gesloten.