Edamame bruschetta met radijs

Edamame bruschetta met radijs

Geschatte leestijd: 4 minuten

Toen ik op vakantie was in een zonnig land, zag ik overal van die lekkere rode radijsjes bij de marktkramen liggen. Ze zagen er zo vers en knapperig uit dat ik meteen zin kreeg om ze te proeven. Toen dacht ik bij mezelf: dáár moet ik iets mee gaan doen. Ik hou namelijk heel erg van de pittig-frisse smaak van radijs en deze past heel goed bij de zachte en romige edamameboon. Ik besloot om een mooi gevalletje van fusion-cooking te creëren: deze edamame bruschetta recept uit de oven met radijs. Het lekkere Italiaanse ciabatta brood met knoflookolie en de Japanse edamame boontjes vormen een heerlijke combinatie die je niet snel zou verwachten. En tezamen vormen ze een heerlijk broodje wat kan dienen als hapje of als klein voorgerechtje bij een lekker diner

. En het mooie is ook nog dat het zo op tafel is gezet en geen super ingewikkelde bereiding heeft. Je hoeft alleen maar de boontjes te koken, de radijsjes te snijden, het brood te besmeren en alles in de oven te schuiven. Wat wil een mens nog meer? Dit is een bruschetta recept waar je je vingers bij aflikt!

Edamame bruschetta met radijs

Voor een stuk of 10 Edamame bruschetta met radijs heb je nodig:

 • 1 afbak ciabatta
 • 2 blikjes edamameboontjes
 • 3 takjes krulpeterselie
 • 2 tenenknoflook
 • 40 ml olijfolie extra vergin
 • 4 radijzen
 • klein stukje parmezaanse kaas
 • zout/peper

En zo maak je de Edamame bruschetta met radijs:

Edamame bruschetta met radijs

-We maken eerst de knoflookolie om de broodjes mee te bestrijken. Knijp de knoflooktenen fijn in een pers en vang het op in een bakje. Strooi daar peper en zout op en daarna de olijfolie. Roer het geheel door elkaar en laat staan tot we het gaan gebruiken.

-Verwarm de oven voor op 220 graden, bak daarna de ciabatta in 8 tot 10 minuten mooi gaar en bruin. Haal hem uit de oven en met een broodmes snij je er mooie plakjes van. Pak een kwastje erbij en het kommetje met de knoflookolie. Bestrijk de broodjes aan 1 kant helemaal met de olie. Schep ook een beetje van de knoflook op de broodjes. Zet je oven daarna op grill-stand en grill kort de broodjes tot de randjes een beetje verkleuren.

-In een grote kom doe je de twee uitgelekte blikjes boontjes en de fijngehakte krulpeterselie. Doe er een klein scheutje olijfolie bij en prak met een vork het geheel tot een mooi smeerbaar prutje.

-Met een mandoline of een heel scherp mes snij je de radijzen in fijne dunne plakjes. Ook de parmezaanse kaas snij je in fijne plakjes.

Edamame bruschetta met radijs

-Neem de iets afgekoelde bruschetta’s erbij en smeer hierop eerst de edamame boontjes en top ze af met wat losse boontjes en de radijzen.

-Garneer ten slotte het bruschetta recept uit de oven met de parmezaanse kaas en een druppeltje olijfolie : Heerlijk Happen!

Edamame bruschetta met radijs

Edamame bruschetta met radijs

Op vakantie lagen er overal van die lekkere radijsjes bij de marktkramen. Toen dacht ik dáár moet ik iets mee gaan doen. Ik hou van de pittig-frisse smaak van radijs en deze past heel goed bij de zachte edamameboon.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 18 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: lunch
Keuken: fusion
Trefwoord: edamame boontjes
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 5 personen
calorieën: 208kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

 • 1 afbak ciabatta
 • 2 blikjes edamameboontjes
 • 3 takjes verse krulpeterselie
 • 2 tenen knoflook
 • 40 ml olijfolie extra vergin
 • 4 radijzen
 • 1 stuk parmezaanse kaas - klein stukje

Kruiden en specerijen

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

 • We maken eerst de knoflookolie om de broodjes mee te bestrijken. Knijp de knoflooktenen fijn in een knoflookpers en vang het op in een bakje. Strooi daar peper en zout op en daarna de olijfolie. Roer het geheel door elkaar en laat staan tot we het gaan gebruiken.
 • Verwarm de oven voor op 220 graden, bak daarna de ciabatta in 8 tot 10 minuten mooi gaar en bruin. Haal hem uit de oven en met een broodmes snij je er mooie plakjes van. Pak een kwastje erbij en het kommetje met de knoflookolie. Bestrijk de broodjes aan 1 kant helemaal met de olie. Schep ook een beetje van de knoflook op de broodjes. Zet je oven daarna op grill-stand en grill kort de broodjes tot de randjes een beetje verkleuren.
 • In een grote kom doe je de twee uitgelekte blikjes boontjes en de fijngehakte krulpeterselie. Doe er een klein scheutje olijfolie bij en prak met een vork het geheel tot een mooi smeerbaar prutje.
 • Met een mandoline of een heel scherp mes snij je de radijzen in fijne dunne plakjes. Ook de parmezaanse kaas snij je in fijne plakjes.
 • Neem de iets afgekoelde bruschetta’s erbij en smeer hierop eerst de edamame boontjes en top ze af met wat losse boontjes en de radijzen.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Edamame bruschetta met radijs? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

bruschetta recept oven

Start » Recepten » Hapjes » Edamame bruschetta met radijs

10 gedachten over “Edamame bruschetta met radijs”

 1. Pingback: Italiaanse bruschetta pesto of parmaham - Heerlijke Happen

 2. Pingback: Edamame clafoutis met geitenkaas - Heerlijke Happen

 3. Pingback: Gegrilde aspergesalade met radijsjes - Heerlijke Happen

 4. Pingback: Noedelsoep met edamame boontjes - Heerlijke Happen

 5. Pingback: Osseworst met truffelmayo en radijs - Heerlijke Happen

 6. Pingback: Edamame soepje met munt en soja saus - Heerlijke Happen

 7. Pingback: Roerbak noedels met beef en edamame boontjes - Heerlijke Happen

 8. Pingback: Geitenkaas paddestoelen cranberrysaus bruschetta - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept