Edamame bruschetta met radijs

Op vakantie lagen er overal van die lekkere radijsjes bij de marktkramen. Toen dacht ik dáár moet ik iets mee gaan doen. Ik hou van de pittig-frisse smaak van radijs en deze past heel goed bij de zachte edamameboon.
Edamame bruschetta met radijs

Edamame bruschetta met radijs

Op vakantie lagen er overal van die lekkere radijsjes bij de marktkramen. Toen dacht ik dáár moet ik iets mee gaan doen. Ik hou van de pittig-frisse smaak van radijs en deze past heel goed bij de zachte edamameboon. Mooi gevalletje fusion-cooking deze edamame bruschetta met radijs. Het lekkere Italiaanse ciabatta brood met knoflookolie en de Japanse edamame boontjes. En tezamen vormen ze een heerlijk broodje wat kan dienen als hapje of als klein voorgerechtje bij een lekker diner. En het mooie is ook nog dat het zo op tafel is gezet en geen super ingewikkelde bereiding heeft. Wat wil een mens nog meer?

Edamame bruschetta met radijs

Voor een stuk of 10 Edamame bruschetta met radijs heb je nodig:

  • 1 afbak ciabatta
  • 2 blikjes edamameboontjes
  • 3 takjes krulpeterselie
  • 2 tenenknoflook
  • 40 ml olijfolie extra vergin
  • 4 radijzen
  • klein stukje parmezaanse kaas
  • zout/peper

En zo maak je de Edamame bruschetta met radijs:

Edamame bruschetta met radijs

-We maken eerst de knoflookolie om de broodjes mee te bestrijken. Knijp de knoflooktenen fijn in een pers en vang het op in een bakje. Strooi daar peper en zout op en daarna de olijfolie. Roer het geheel door elkaar en laat staan tot we het gaan gebruiken.

-Verwarm de oven voor op 220 graden, bak daarna de ciabatta in 8 tot 10 minuten mooi gaar en bruin. Haal hem uit de oven en met een broodmes snij je er mooie plakjes van. Pak een kwastje erbij en het kommetje met de knoflookolie. Bestrijk de broodjes aan 1 kant helemaal met de olie. Schep ook een beetje van de knoflook op de broodjes. Zet je oven daarna op grill-stand en grill kort de broodjes tot de randjes een beetje verkleuren.

-In een grote kom doe je de twee uitgelekte blikjes boontjes en de fijngehakte krulpeterselie. Doe er een klein scheutje olijfolie bij en prak met een vork het geheel tot een mooi smeerbaar prutje.

-Met een mandoline of een heel scherp mes snij je de radijzen in fijne dunne plakjes. Ook de parmezaanse kaas snij je in fijne plakjes.

Edamame bruschetta met radijs

-Neem de iets afgekoelde bruschetta’s erbij en smeer hierop eerst de edamame boontjes en top ze af met wat losse boontjes en de radijzen.

-Garneer ten slotte met de parmezaanse kaas en een druppeltje olijfolie : Heerlijk Happen!

Edamame bruschetta met radijs

Edamame bruschetta met radijs

Op vakantie lagen er overal van die lekkere radijsjes bij de marktkramen. Toen dacht ik dáár moet ik iets mee gaan doen. Ik hou van de pittig-frisse smaak van radijs en deze past heel goed bij de zachte edamameboon.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: lunch
Keuken: fusion
Trefwoord: edamame boontjes
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 5 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

Ingrediënten: 

  • 1 afbak ciabatta
  • 2 blikjes edamameboontjes
  • 3 takjes krulpeterselie
  • 2 tenen noflook
  • 40 ml olijfolie extra vergin
  • 4 radijzen
  • 1 stuk parmezaanse kaasklein stukje
  • zout/peper

En zo maak je het:

  • We maken eerst de knoflookolie om de broodjes mee te bestrijken. Knijp de knoflooktenen fijn in een knoflookpers en vang het op in een bakje. Strooi daar peper en zout op en daarna de olijfolie. Roer het geheel door elkaar en laat staan tot we het gaan gebruiken.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden, bak daarna de ciabatta in 8 tot 10 minuten mooi gaar en bruin. Haal hem uit de oven en met een broodmes snij je er mooie plakjes van. Pak een kwastje erbij en het kommetje met de knoflookolie. Bestrijk de broodjes aan 1 kant helemaal met de olie. Schep ook een beetje van de knoflook op de broodjes. Zet je oven daarna op grill-stand en grill kort de broodjes tot de randjes een beetje verkleuren.
  • In een grote kom doe je de twee uitgelekte blikjes boontjes en de fijngehakte krulpeterselie. Doe er een klein scheutje olijfolie bij en prak met een vork het geheel tot een mooi smeerbaar prutje.
  • Met een mandoline of een heel scherp mes snij je de radijzen in fijne dunne plakjes. Ook de parmezaanse kaas snij je in fijne plakjes.
  • Neem de iets afgekoelde bruschetta’s erbij en smeer hierop eerst de edamame boontjes en top ze af met wat losse boontjes en de radijzen.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Edamame bruschetta met radijs? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

3 gedachten over “Edamame bruschetta met radijs”

  1. Pingback: Italiaanse bruschetta pesto of parmaham - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Edamame clafoutis met geitenkaas - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Gegrilde aspergesalade met radijsjes - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept