Vroeger mochten we op zaterdag bij de bakkerij op de hoek bij mijn ouders altijd een kaasuienkruier kopen. Deze verwarmden we dan op zondagochtend en werd dan met veel smaak opgegeten.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Neem het pak Koopmans witbrood mix erbij en doe de helft in een grote kom. Voeg hier 137 ml lauw-warm water en 10 gram roomboter op kamertemperatuur aan toe en mix het geheel met deegmixers tot een deegbal.knapperige kaasuienkruier
Kneed met hand nog even tot een mooie bal en doe deze terug in de kom en dek deze af met vershoudfolie voor 10 minuten. Na deze 10 minuten haal je de gerezen bal eruit en verdeel je het in twee helften. Kneed deze tot rechthoekige delen en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Leg hier een vochtige theedoek over en laat het deeg nu nogmaals 45 minuten rijzen. ( op kamertempetatuur).
Als de 45 minuten voorbij zijn pak je een deegroller erbij en rol je het deeg uit tot twee rechthoekige kruiers van zo’n 15×25 cm.
Pel de ui en snij deze door het midden, snij er vervolgens dunne halve ringen van. Deze bak je in een koekenpan tot ze glazig zijn.
Één van de kruiers smeerde ik in met de zwartebonen saus voor wat variatie. Hier zou je ook rode of groene pesto voor kunnen gebruiken. Verdeel de uienringen over de kruiers en strooi er als laatste de geraspte kaas overheen.
Zet in de oven voor ongeveer 25 minuten tot de bovenkant bruin begint te kleuren.