Knapperige Kaasuienkruier

Knapperige Kaasuienkruier

Vroeger mochten we op zaterdag bij de bakkerij op de hoek bij mijn ouders altijd een kaasuienkruier kopen. Deze verwarmden we dan op zondagochtend en werd dan met veel smaak opgegeten. Natuurlijk is het niet heel ingewikkeld om deze zelf te maken en dat deed ik dan ook. Ik vergat er een recept van uit te schrijven maar werd gelijk door mijn trouwe volgers terug gefloten! Of ik toch even de moeite wilde nemen om dit wél met jullie te delen. En daar kon ik natuurlijk geen nee tegen zeggen dus zonder verder onthaal: Knapperige kaasuienkruier. Nu kunnen jullie zelf de keuken induiken en deze klassieker bakken.

knapperige kaasuienkruier

Voor 2 kruiers heb je nodig:

En zo maak je ze:

-We gaan eerst het deeg maken.

-Neem het pak Koopmans witbrood mix erbij en doe de helft in een grote kom. Voeg hier 137 ml lauw-warm water en 10 gram roomboter op kamertemperatuur aan toe en mix het geheel met deegmixers tot een deegbal.knapperige kaasuienkruier

-Kneed met hand nog even tot een mooie bal en doe deze terug in de kom en dek deze af met vershoudfolie voor 10 minuten. Na deze 10 minuten haal je de gerezen bal eruit en verdeel je het in twee helften. Kneed deze tot rechthoekige delen en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Leg hier een vochtige theedoek over en laat het deeg nu nogmaals 45 minuten rijzen. ( op kamertempetatuur).

knapperige kaasuienkruier

-Als de 45 minuten voorbij zijn pak je een deegroller erbij en rol je het deeg uit tot twee rechthoekige kruiers van zo’n 15×25 cm.

-Pel de ui en snij deze door het midden, snij er vervolgens dunne halve ringen van. Deze bak je in een koekenpan tot ze glazig zijn.

-Één van de kruiers smeerde ik in met de zwartebonen saus voor wat variatie. Hier zou je ook rode of groene pesto voor kunnen gebruiken. Verdeel de uienringen over de kruiers en strooi er als laatste de geraspte kaas overheen.

knapperige kaasuienkruier

-Zet in de oven voor ongeveer 25 minuten tot de bovenkant bruin begint te kleuren.

-Als ze mooi gebakken zijn haal je ze uit de oven en: Heerlijk Happen!

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.