Heb je wel eens zo’n zoetzuur sausje gegeten bij de McDonalds? Je dipt er je kipnuggets in en dan eten maar. Dit is hetzelfde sausje maar dan véél lekkerder!
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Neem een grote kom erbij en doe hier het kipgehakt in.
Snipper de sjalotjes ragfijn en voeg deze bij het gehakt, daarna voeg je de rest van de ingrediënten toe. Voeg dan het broodkruim toe. Doe dit op gevoel opdat ze niet te nat en niet te droog aanvoelen. Kipgehakt is heel vettig als je de balletjes gaat rollen. De structuur is heel anders dan dat van gewoon gehakt. Zet de balletjes na het rollen even weg in de koelkast zodat ze wat harder kunnen worden.
En dan nu de saus: pak een steelpannetje erbij en doe hierin de azijn en de pruimenjam en roer het door met een garde. Is het te vloeibaar naar je zin, doe er dan nog wat extra jam bij dan wordt het wat dikker. Breng daarna op smaak met de specerijen en breng het geheel langzaam roerend aan de kook. Laat het geheel daarna even lekker pruttelen en giet hem daarna in een kom.
Pak een koekenpan met dikke bodem erbij en doe hierin wat olie of vet en pak de balletjes uit de koelkast. Bak de balletjes mooi bruin tot ze helemaal gaar zijn.