Tijdens mijn BBQ event kreeg iedereen heerlijke verse biologische groente uit de tuin van Yourmealplanners mee. Rosa en Lucy kregen van hun vader een paar kratten met onder andere aubergines mee.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm je oven eerst voor op 200 graden.
Prik de aubergines in met een vork. Leg daarna de hele aubergine in de oven op een bakblik bekleed met bakpapier. Laat ze een uurtje in de oven liggen tot ze helemaal zacht zijn. Voordat je ze opensnijdt wel even laten afkoelen natuurlijk!
Neem de schaal van je keukenmachine erbij en doe hierin de tahin, het knoflookteentje, een beetje komijnpoeder. Snij de aubergines door het midden en schrap met een lepel het vruchtvlees eruit. Voeg dit toe aan je schaal. Als alles erin zit pulseer je met je machine tot je een mooie gladde dip hebt. Breng op smaak met peper en zout.
Schep alles in een mooi schaaltje en schenk er een beetje olijfolie op.
De crackertjes maak je zo:
Ontdooi eerst de filodeegvellen.
Neem een kommetje erbij en kluts hierin het ei. Met een kwast smeer je de vellen in. Leg één vel op het andere met ei ingesmeerde vel. Zo heb je twee laagjes. Strooi op het bovenste laagje de kruiden en de sesampitjes. Je kunt er eventueel ook nog stukjes olijf of kappertjes op leggen.
Zet dan de temperatuur van je oven op 180 graden. Leg de filodeegvellen op een bakplaat met bakpapier bekleed.
Dan kunnen ze de oven in, blijf erbij staan want het gaat best hard! Als ze mooi bruin naar je zin zijn haal je ze uit de oven.