Baba ganoush met crackertjes

Baba ganoush met crackertjes

Baba ganoush met crackertjes

Tijdens mijn BBQ event kreeg iedereen heerlijke verse biologische groente uit de tuin van Yourmealplanners mee. Rosa en Lucy kregen van hun vader een paar kratten met onder andere aubergines mee. En nu weet ik toevallig dat deze dames gek zijn op hummus. Ik kon dus ook niet anders dan er een heerlijke dip mee maken! Francien van BreakfastByFrancien had als bijgerecht voor de BBQ heerlijke crackertjes gemaakt. Een heel makkelijk receptje en deze passen dus super goed bij de Baba ganoush met crackertjes. Het is zeker de moeite waard om bij beide dames eens een kijkje op hun accounts te nemen! Allemaal heerlijke en daarnaast ook nog gezonde recepten. En laat je door Francien ook inspireren voor de mooiste food-decoratie!

Voor een lekker schaaltje heb je nodig:Baba ganoush met crackertjes

  • 3 aubergines
  • olijfolie
  • 2 el citroensap
  • zout
  • peper
  • knoflook
  • 3 theelepels tahin ( sesampasta)
  • komijn poeder

Voor de crackers heb je nodig:

  • 4 vellen filodeeg
  • 1 losgeklopt ei
  • sesampitjes wit en zwart
  • ras-el-hanout kruiden

En zo maak je het:

-Verwarm je over eerst voor op 200 graden.

-Prik de aubergines in met een vork. Leg daarna de hele aubergine in de oven op een bakblik bekleed met bakpapier. Laat ze een uurtje in de oven liggen tot ze helemaal zacht zijn. Voordat je ze opensnijdt wel even laten afkoelen natuurlijk!

-Neem de schaal van je keukenmachine erbij en doe hierin de tahin, het knoflookteentje, een beetje komijnpoeder. Snij de aubergines door het midden en schrap met een lepel het vruchtvlees eruit. Voeg dit toe aan je schaal. Als alles erin zit pulseer je met je machine tot je een mooie gladde dip hebt. Breng op smaak met peper en zout.

-Schep alles in een mooi schaaltje en schenk er een beetje olijfolie op.Baba ganoush met crackertjes

De crackertjes maak je zo:

-Ontdooi eerst de filodeegvellen.

-Neem een kommetje erbij en kluts hierin het ei. Met een kwast smeer je de vellen in. Leg één vel op het andere met ei ingesmeerde vel. Zo heb je twee laagjes. Strooi op het bovenste laagje de kruiden en de sesampitjes. Je kunt er eventueel ook nog stukjes olijf of kappertjes op leggen.

-Zet dan de temperatuur van je oven op 180 graden. Leg de filodeegvellen op een bakplaat met bakpapier bekleed.

-Dan kunnen ze de oven in, blijf erbij staan want het gaat best hard! Als ze mooi bruin naar je zin zijn haal je ze uit de oven.

Baba ganoush met crackertjes

Haal ten slotte de crackertjes uit de oven en breek ze voorzichtig in stukjes, serveer met de heerlijke baba ganoush en : Heerlijk Happen!

Dank lieve Rosa en Lucy voor de verse groenten uit de tuin van jullie papa, en natuurlijk voor het gebruiken van een recept van mijn site in jullie weekmenu! En natuurlijk ook Francien ( hihi naamgenoot) voor het idee voor de crackertjes! Ik hoop jullie weer snel te zien allemaal 🙂

 

Facebook Comments

Reacties

Reacties