Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We maken eerst het kruiden builtje en we maken de groente schoon en hakken en snijden deze in grove stukken. De paddestoelen maak je schoon met een borsteltje en snij je kwarten. De kleine paddestoelen kun je gewoon heel laten. Ze gaan nog flink slinken in de pan dus dat is niet erg.
Pak je koekenpan erbij en doe hierin de in stukken gesneden speklap. Bak tot ze redelijk krokant zijn en haal ze er dan uit. Het vet laat je in de pan zitten. Voeg hier een klein beetje olijfolie aan toe en bak hierin het vlees goed bruin. Het kan best zijn dat je dit in delen moet doen. Schep de brokken vlees dan gewoon bij de stukjes spek die opzij liggen. Alles alles bruin is haal je dit vlees ook uit de pan en schep het bij het spek.
Nu is het tijd om de wortel en ui met de fijngehakte knoflook in de pan te doen. Bak dit tot de ui glazig is geworden. Daarna voeg je al het vlees weer toe en kruid je het met peper en zout. Strooi er daarna de bloem overheen, schep het geheel om. Voeg het kruiden builtje toe en schenk er de fond bij. Ook voeg je de wijn en de tomatenpuree toe. Breng het geheel aan de kook en zet het daarna weg op een sudderpitje. Laat nu zeker 3 uur stoven.
Wanneer de 3 uur voorbij zijn haal je het deksel van de pan en voeg je alle paddestoelen toe. Mix deze goed met het vlees en de groente. Laat vervolgens de pan nog een uur stoven tot alle paddestoelen lekker zacht zijn. ( Mocht het nog te “nat” naar je zin zijn voeg dan nog een bloempapje toe om het geheel te binden)