Paddestoelenstoof met rundvlees

Paddestoelenstoof met rundvlees

Paddestoelenstoof met rundvlees

Kou in het land, gure dagen, regen en wind: dat vraagt om lekkere stoofpotten. Ik hoor vaak van mensen dat ze daar helemaal geen tijd voor hebben. En dat is erg jammer want ze zijn zo lekker. Als je in het weekend thuis bent zet er dan gewoon eens één of twee op. Je kunt het namelijk super goed invriezen en dan opeten op de drukke weekdagen. Dan is dat probleem ook gelijk weer opgelost! In deze stoof heb ik gewerkt met een vers kruidenbuiltje. En zoals je op de foto kunt zien is dat echt té makkelijk om te maken! Een touwtje en wat verse kruiden naar keus, eventjes vastbinden èt voilá! Volop smaak en geur in je gerecht en in de keuken. Omdat we lekker in het seizoen zitten heb ik flink wat paddestoelen gebruikt in deze paddestoelenstoof met rundvlees.

Dit heb je nodig voor een flinke pan:Paddestoelenstoof met rundvlees

  • 500/600 gram stoofvlees
  • 1 dikke speklap
  • winterwortel in stukjes
  • 2 witte uien grof gehakt
  • 2 tenen knoflook gehakt
  • 500 gram paddestoelen
  • 1 pot wildfond
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 3 el bloem
  • bakboter
  • peper/zout
  • 300 ml rode wijn
Voor het kruiden builtje heb je nodig:
  • keukentouw
  • 2 blaadjes laurier
  • 4 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn

En zo maak je het:

-We maken eerst het kruiden builtje en we maken de groente schoon en hakken en snijden deze in grove stukken. De paddestoelen maak je schoon met een borsteltje en snij je kwarten. De kleine paddestoelen kun je gewoon heel laten. Ze gaan nog flink slinken in de pan dus dat is niet erg.Paddestoelenstoof met rundvlees

-Pak je koekenpan erbij en doe hierin de in stukken gesneden speklap. Bak tot ze redelijk krokant zijn en haal ze er dan uit. Het vet laat je in de pan zitten. Voeg hier een klein beetje olijfolie aan toe en bak hierin het vlees goed bruin. Het kan best zijn dat je dit in delen moet doen. Schep de brokken vlees dan gewoon bij de stukjes spek die opzij liggen. Alles alles bruin is haal je dit vlees ook uit de pan en schep het bij het spek.

-Nu is het tijd om de wortel en ui met de fijngehakte knoflook in de pan te doen. Bak dit tot de ui glazig is geworden. Daarna voeg je al het vlees weer toe en kruid je het met peper en zout. Strooi er daarna de bloem overheen, schep het geheel om. Voeg het kruiden builtje toe en schenk er de fond bij. Ook voeg je de wijn en de tomatenpuree toe. Breng het geheel aan de kook en zet het daarna weg op een sudderpitje. Laat nu zeker 3 uur stoven.Paddestoelenstoof met rundvlees

-Wanneer de 3 uur voorbij zijn haal je het deksel van de pan en voeg je alle paddestoelen toe. Mix deze goed met het vlees en de groente. Laat vervolgens de pan nog een uur stoven tot alle paddestoelen lekker zacht zijn. ( Mocht het nog te “nat” naar je zin zijn voeg dan nog een bloempapje toe om het geheel te binden)

Paddestoelenstoof met rundvlees

En dan na 4 uur stoven is het klaar, ik serveerde deze stoof met heerlijke gekruide aardappeltjes uit de oven: Heerlijk Happen

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *