Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We beginnen eerst met de ballen te draaien. Neem een grote kom erbij en doe hierin het gehakt, de kruiden, het paneermeel en het ei. Kneed het geheel tot alles goed gemengd is. Daarna rol je er balletjes van die in je handpalm passen. Ik haalde er ongeveer 22 balletjes uit. Verhit een koekenpan en doe hier wat croma of ander bakvet in en bak de balletjes tot ze mooi gaar zijn. Haal ze uit de pan maar bewaar wel het vet!
De jus maken is helemaal niet zo moeilijk! Weeg het vet in een kommetje op een weegschaal. De verhouding moet zijn 20 gram vet-20 gram bloem. De bakrestjes mag je gewoon in de pan laten zitten. Hier giet je de bouillon bij en breng je het langzaam aan de kook, giet er een scheutje rode wijn bij. In een saus pannetje verhit je de 20 gram bakvet uit de koekenpan en daarna doe je de bloem erbij, bak deze tot je een mooie bruine roux hebt. Al roerend voeg je de bouillon uit de koekenpan toe tot je een mooie gladde jus hebt. ( Heb je geen 20 gram vet uit de koekenpan weten te halen vul dat dan aan met roomboter)
De diepvriesgroente
Hier hoef je helemaal niets mee te doen. Gewoon uit de zakken halen en in een pan met ruim kokend water op te warmen en daarna afgieten en opzij zetten tot gebruik.
In een grote pan breng je de geschilde aardappels aan de kook en in 20 minuten kook je deze gaar. Giet ze dan af en stamp je ze helemaal tot een zachte puree met de boter en de melk. Voeg hier dan de groente aan toe en schep het geheel goed door elkaar.