Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snij eerst de roomboter in kleine blokjes en weeg in kommetjes de rest van de ingrediënten af. Dit vind ik altijd de makkelijkste manier, zo vergeet je niets en staat alles netjes voor je klaar.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Pak een kom erbij en doe hierin het zelfrijzend bakmeel, de blokjes boter, het zout, het bakpoeder en de suiker. Kneed met je vingers de boter er doorheen. Dit voelt een beetje hetzelfde aan als een crumble maken. Het wordt dus ook een beetje korrelig.
Daarna is het tijd voor de melk, deze roer je er met een vork doorheen totdat er een soort deegbal ontstaat. Die kun je dan met je handen verder kneden tot je een bal hebt. ( Hou een klein beetje bloem bij de hand voor wanneer het te plakkerig wordt.)
Pak een vel bakpapier erbij en rol het deeg uit tot een dikke plak van ongeveer 2 tot 3 cm dikte.
Met een uitsteker steek je rondjes uit het deeg, ik haalde ongeveer 9 stuks uit deze hoeveelheid.
Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat.
Dan kunnen de scones in de oven, in ongeveer 10 tot 12 minuutjes zijn ze mooi goudbruin en klaar!