Zoete gepersonaliseerde scones

Zoete gepersonaliseerde scones

Zoete gepersonaliseerde scones

Wat is nou leuker dan lekkere scones te serveren met je eigen naam erop? Ik kreeg de mogelijkheid om de ouwels van PRIMUS.DIRECT uit te testen. Natuurlijk moest ik nog wel zelf eventjes een leuk recept erbij verzinnen. Ik maakte er heerlijke zoete gepersonaliseerde scones mee. En voor de mensen die denken huh wat is dat dan een ouwel ? Dat zal ik jullie eerst even uitleggen.

Zoete gepersonaliseerde scones
Scones met ouwels van PRIMUS.DIRECT

De PRIMUS ouwel 

Wellicht heb je ooit wel eens een lekkere kokosmakroon of een stuk noga gegeten. Daar zit altijd een stuk eetbaar papier op of onder. Dat is nou de ouwel. Het is een dun wit ongedesemd baksel van zetmeel, water en plantaardige olie. Bij PRIMUS.DIRECT werken ze al sinds 1916 met een unieke roldroogtechniek waardoor ze ouwels op rol kunnen leveren. Zo zijn er enkellaagse vellen en dubbellaagse vellen. En deze kunnen ze dus gepersonaliseerd voor je printen. De inkt die gebruikt wordt om mee te printen zijn eetbare kleuren zoals bijvoorbeeld cacao en rode biet. En nu zul je wel denken ” dat is vast alleen maar in mega hoeveelheden te verkrijgen ” … Maar niets is minder waar.

Ouwel bestellen 

Natuurlijk richt PRIMUS.DIRECT zich tot de grootverbruikers zoals bakkers en de groothandel maar je kunt ook kleinere hoeveelheden ouwels bestellen. Zo hebben ze ook hele leuke decoratie voor op taarten, zoals roosjes en blaadjes. Je kunt de ouwels twee jaar bewaren, lang zat dus! Hiermee kun je de cupcakes voor de traktaties op school ook versieren en personaliseren. Op de website kun je heel gemakkelijk je eigen logo of plaatje uploaden en zij printen hem dan op de ouwels.

De gepersonaliseerde sconesZoete gepersonaliseerde scones

Natuurlijk zal ik jullie hier het recept geven voor deze heerlijke scones.

Dit heb je allemaal nodig:
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram roomboter
  • 1 tl bakpoeder
  • 30 gram kristalsuiker
  • 125 ml melk
  • mespuntje zout
  • gepersonaliseerde ouwels

En zo maak je ze:

Zoete gepersonaliseerde scones
Gepersonaliseerde ouwels van PRIMUS.DIRECT

-Snij eerst de roomboter in kleine blokjes en weeg in kommetjes de rest van de ingrediënten af. Dit vind ik altijd de makkelijkste manier, zo vergeet je niets en staat alles netjes voor je klaar.

-Verwarm de oven voor op 220 graden.

-Pak een kom erbij en doe hierin het zelfrijzend bakmeel, de blokjes boter, het zout, het bakpoeder en de suiker. Kneed met je vingers de boter er doorheen. Dit voelt een beetje hetzelfde aan als een crumble maken. Het wordt dus ook een beetje korrelig.

-Daarna is het tijd voor de melk, deze roer je er met een vork doorheen totdat er een soort deegbal ontstaat. Die kun je dan met je handen verder kneden tot je een bal hebt. ( Hou een klein beetje bloem bij de hand voor wanneer het te plakkerig wordt.)

-Pak een vel bakpapier erbij en rol het deeg uit tot een dikke plak van ongeveer 2 tot 3 cm dikte.

-Met een uitsteker steek je rondjes uit het deeg, ik haalde ongeveer 9 stuks uit deze hoeveelheid.

-Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat. Pak de ouwels erbij en wrijf voorzichtig een klein beetje water op de achterkant. Leg deze bovenop de scones en druk de randjes voorzichtig aan.

-Dan kunnen de scones in de oven, in ongeveer 10 tot 12 minuutjes zijn ze mooi goudbruin en klaar!

Zoete gepersonaliseerde sconesZoete gepersonaliseerde scones

Serveer de scones gelijk zodat ze nog lekker warm zijn. Veelal eet je scones met jam en clotted cream. Dat is een combinatie van slagroom en mascarpone. Zoals je op de foto’s kunt zien zijn de ouwels heel mooi op de bovenkant vast komen te zitten. De ouwels hebben een neutrale smaak en deze beïnvloeden dus ook niet de smaak van de scones. Kan ik alleen nog maar zeggen: Heerlijk Happen!

Wil je zelf aan de slag met de ouwels van PRIMUS.DIRECT klik dan hier .

 

Deze zoete gepersonaliseerde scones  blog is geschreven in een betaalde samenwerking met Blog Brains en PRIMUS.DIRECT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *