Zoete scones

Wat is nou leuker dan lekkere scones te serveren aan je gasten? Ik heb een recept voor heerlijke zoete scones. Scones zijn een heerlijke traktatie die perfect passen bij een kopje thee of koffie. Met dit recept maak je in een handomdraai de meest smakelijke scones.. Of je nu een brunch organiseert of gewoon zin hebt in iets lekkers, deze zoete scones zullen zeker in de smaak vallen. Probeer het recept vandaag nog uit en geniet van deze heerlijke traktatie!

Zoete gepersonaliseerde scones
Scones met ouwels van Heerlijke Happen

Scones zijn een klassiek Brits gebakje met een rijke geschiedenis. De oorsprong van scones gaat helemaal terug tot de Schotse Highlands, waar ze werden gebakken op een stenen bakplaat boven een open vuur. Vandaag de dag zijn scones populair over de hele wereld en worden ze vaak geserveerd met clotted cream en jam. Of je nu kiest voor de traditionele plain scone of een variant met rozijnen, scones zijn altijd een heerlijke traktatie. Probeer ze eens zelf te maken en geniet van de heerlijke smaak en geur van versgebakken scones.

Zoete gepersonaliseerde scones

En zo maak je de zoete scones:

-Snij eerst de roomboter in kleine blokjes en weeg in kommetjes de rest van de ingrediënten af. Dit vind ik altijd de makkelijkste manier, zo vergeet je niets en staat alles netjes voor je klaar. Scones kopen

Zoete gepersonaliseerde scones
Zoete scones

-Verwarm de oven voor op 220 graden.

-Pak een kom erbij en doe hierin het zelfrijzend bakmeel, de blokjes boter, het zout, het bakpoeder en de suiker. Kneed met je vingers de boter er doorheen. Dit voelt een beetje hetzelfde aan als een crumble maken. Het wordt dus ook een beetje korrelig.

-Daarna is het tijd voor de melk, deze roer je er met een vork doorheen totdat er een soort deegbal ontstaat. Die kun je dan met je handen verder kneden tot je een bal hebt. ( Hou een klein beetje bloem bij de hand voor wanneer het te plakkerig wordt.)

-Pak een vel bakpapier erbij en rol het deeg uit tot een dikke plak van ongeveer 2 tot 3 cm dikte.

-Met een uitsteker steek je rondjes uit het deeg, ik haalde ongeveer 9 stuks uit deze hoeveelheid.

-Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat. lein beetje water op de achterkant. Leg deze bovenop de scones en druk de randjes voorzichtig aan.

-Dan kunnen de scones in de oven, in ongeveer 10 tot 12 minuutjes zijn ze mooi goudbruin en klaar!

Zoete scones

Zoete gepersonaliseerde scones

Serveer de scones gelijk zodat ze nog lekker warm zijn. Veelal eet je scones met jam en clotted cream. Dat is een combinatie van slagroom en mascarpone.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Zoete gepersonaliseerde scones

Zoete scones

Wat is nou leuker dan lekkere zelfgemaakte scones te serveren

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 20 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: koekjes
Keuken: European
Trefwoord: scones
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 10 personen
calorieën: 137kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram roomboter
  • 1 tl bakpoeder
  • 30 gram kristalsuiker
  • 125 ml melk
  • 1 mespuntje zout

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Snij eerst de roomboter in kleine blokjes en weeg in kommetjes de rest van de ingrediënten af. Dit vind ik altijd de makkelijkste manier, zo vergeet je niets en staat alles netjes voor je klaar.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Pak een kom erbij en doe hierin het zelfrijzend bakmeel, de blokjes boter, het zout, het bakpoeder en de suiker. Kneed met je vingers de boter er doorheen. Dit voelt een beetje hetzelfde aan als een crumble maken. Het wordt dus ook een beetje korrelig.
  • Daarna is het tijd voor de melk, deze roer je er met een vork doorheen totdat er een soort deegbal ontstaat. Die kun je dan met je handen verder kneden tot je een bal hebt. ( Hou een klein beetje bloem bij de hand voor wanneer het te plakkerig wordt.)
  • Pak een vel bakpapier erbij en rol het deeg uit tot een dikke plak van ongeveer 2 tot 3 cm dikte.
  • Met een uitsteker steek je rondjes uit het deeg, ik haalde ongeveer 9 stuks uit deze hoeveelheid.
  • Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Dan kunnen de scones in de oven, in ongeveer 10 tot 12 minuutjes zijn ze mooi goudbruin en klaar!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Zoete scones? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

recept scones kopen

Start » Blog » product reviews » Zoete scones

3 gedachten over “Zoete scones”

  1. Pingback: Chocolade fudge scones recept - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Bimi roerbak met kip en rijst, verassend lekker! - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept