Eigenlijk is dit een recept wat uit een samenvoeging bestaat van twee verschillende recepten. Maar bij elkaar smaakt deze kip uit de oven met knoflookpasta ook heel erg lekker!
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 200 graden. Neem daarna een ovenschaal erbij en leg hierin de schoongemaakte kipfilets. Bestrooi ze met peper, zout en de kruiden en wrijf dit over alle filets. Vervolgens schenk je de tomatenblokjes erop.
Verkruimel de feta hier op en verdeel de olijven en de kappertjes op de tomatenblokjes. Zet de ovenschaal dan in de oven voor een minuut of 25 tot de filets goed gaar zijn. In de tussentijd gaan we de spaghetti maken.
De knoflookpasta maken:
Snijd de knoflooktenen in dunne plakjes. Ook de blaadjes basilicum en de zongedroogde tomaatjes snijd je fijn. Pak vervolgens een koekenpan erbij met een hoge rand.
Verhit de pan en doe er flink wat olijfolie in, zeker wel 50 tot 75 ml. Daarna voeg je de knoflooktenen, basilicum, en tomaatjes toe en zet je het vuur laag. Zorg dat de knoflook niet verbrandt. Voeg hier ook wat peper, zout en rode peper vlokken aan toe. Zet het vuur zacht en houdt warm.
Kook ondertussen de spaghetti in een pan met water en zout.
Giet de spaghetti af en voeg toe aan de koekenpan, hussel goed zodat de olie lekker over de spaghetti verdeeld wordt.
Schep de spaghetti op een bord en daarop leg je de kipfilet.
Heerlijk Happen!
Extra pit? Voeg dan een gehakt rood pepertje toe bij de knoflook pasta.