Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Neem eerst de römertopf erbij en zet deze in koud water. 10 minuten tot een half uurtje is genoeg.
Pak de hele kip erbij en zorg dat hij op kamertemperatuur is. De oven verwarmen we NIET voor, de kip gaat koud de oven in.
Maak de sjalotten schoon en snij ze door het midden. Leg deze op de bodem van de geweekte römertopfschaal. Leg hier ook 3 schoongemaakte tenen knoflook bij.
De kip bereiden
Pak de kip erbij en laat het elastiek eromheen zitten, deze kun je gewoon meebakken in de oven. Snij de citroen in kwarten en prop deze in de holte van de kip samen met de kruiden en de 3 andere tenen knoflook. Besmeer de bovenkant van de kip met de roomboter en bestrooi met peper en zout.
Smeer de boter over de hele kip.
Leg de kip in de römertopf en zet in de oven. Zet de temperatuur op 180 graden en laat de kip zo ruim ander half uur stoven. Daarna 10 minuutjes het deksel eraf halen en nog even laten bruinen in de oven.