Een Ceasar salade en dan vooral ook de “echte” originele zonder allerlei toevoegingen is toch wel een favoriet van mij. De dressing met zijn geheel eigen smaak, het vrij simpele karakter en dus ook de pure smaken.
verse tagliatelle - als je echt tijd hebt kun je ze zelf maken
romaine sla
1ei - of twee
ansjovis
citroen
Voor de saus heb je nodig
25gramroomboter
25gramtarwebloem
300mlmelk
150gramParmezaanse kaas - fijn geraspt
worcestersaus saus - paar druppeltjes
1elknoflookpoeder
1tldijonmosterd
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We beginnen met de saus, dit is eigenlijk een hele simpele basis-kaassaus en daar voegen we de “ceasar-smaak” aan toe door de rest van de ingrediënten van de ingrediëntenlijst.
Smelt eerst de boter in een steelpan en roer er vervolgens de bloem door. Bak deze op lage temperatuur voor een minuutje of 3 en roer dan met een garde de melk erdoor. Hierdoor ontstaat een hele zachte saus. Laat de saus een paar minuten koken en voeg dan de rest van de ingrediënten toe en roer het geheel tot de kaas mooi is gesmolten. Ik heb er geen extra zout aan toegevoegd want er zit ook al zout in de kaas. Laat de kaassaus op lage temperatuur staan.
De pasta maken
Kook de pasta volgens de verpakking en kook het eitje. Hou je van zacht dan een lekker zacht eitje. Snij de romaine sla in reepjes en leg deze in je kommetje.
Nutrition Facts
romige Ceasar tagliatelle
Amount per Serving
Calories
555
% Daily Value*
Fat
37
g
57
%
Saturated Fat
22
g
138
%
Trans Fat
0.4
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
10
g
Cholesterol
178
mg
59
%
Sodium
1378
mg
60
%
Potassium
355
mg
10
%
Carbohydrates
20
g
7
%
Fiber
0.4
g
2
%
Sugar
8
g
9
%
Protein
36
g
72
%
Vitamin A
1268
IU
25
%
Vitamin C
0.01
mg
0
%
Calcium
1096
mg
110
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.